- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Klopsy rybne z zielonym groszkiem
-700g ryby(filety
-1 cebula
-1 jajko
-2 kromki chleba
-mleko
-sól,pieprz
-bułka tarta
-olej
Farsz:
-200g groszku mrożonego
-1 łyżka oleju
-1żółtko
1.Groszek na 5 minut zalać wrzątkiem
2.Cebulę posiekać i połowę podsmażyć w 1 łyżce oleju
3.Razem z groszkiem zmiksować cebulę,dodając żółtko,sól i pieprz.
4.Rybę z pozostałą cebulą ,namoczonym w mleku chlebem przepuszczamy przez maszynkę,dodajemy jajko,przyprawy i mieszamy.
5.Formujemy z masy rybnej placuszki,na to układamy łyżeczkę zielonego groszku,robimy klopsy,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Nie miałam mrożonego groszku i dałam z puszki,więc chyba dlatego mam mniej zieleni
tutaj oryginał

-700g ryby(filety
-1 cebula
-1 jajko
-2 kromki chleba
-mleko
-sól,pieprz
-bułka tarta
-olej
Farsz:
-200g groszku mrożonego
-1 łyżka oleju
-1żółtko
1.Groszek na 5 minut zalać wrzątkiem
2.Cebulę posiekać i połowę podsmażyć w 1 łyżce oleju
3.Razem z groszkiem zmiksować cebulę,dodając żółtko,sól i pieprz.
4.Rybę z pozostałą cebulą ,namoczonym w mleku chlebem przepuszczamy przez maszynkę,dodajemy jajko,przyprawy i mieszamy.
5.Formujemy z masy rybnej placuszki,na to układamy łyżeczkę zielonego groszku,robimy klopsy,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Nie miałam mrożonego groszku i dałam z puszki,więc chyba dlatego mam mniej zieleni

tutaj oryginał
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: