Zrazy rybne z krabowymi paluszkami*

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Zrazy rybne z krabowymi paluszkami

zr.ryb..jpg

-600 g filetów rybnych
-2 kromki białego chleba
-woda lub mleko do namoczenia
-1 cebula
-1 jajko
-2 łyżki mąki
-50-60g słoniny
-przyprawy,sól
-krabowe paluszki
-kaszka manna lub bułka tarta
-olej
[SIZE=36pt].[/SIZE]Filety,namoczoną i odciśniętą bułkę(chleb),cebulę i słoninę zmielić
[SIZE=36pt].[/SIZE]Dodać jajko,przyprawy,mąkę i wszystko dobrze wymieszać
[SIZE=36pt].[/SIZE]Z farszu robić na dłoni placuszki,na to nałożyć paluszek krabowy i formowac zrazy
[SIZE=36pt].[/SIZE]Obtoczyć w bułce tartej lub kaszce i usmażyć.
Pomysł zaczerpnięty stąd i stąd

Zamiast słoniny dałam 4 plastry wędzonego boczku(cieńkie)
ryby-2 filety tilapii i 3 pangi

zrazy_rybne_z_paluszkami_krabowymi....jpg
 

Załączniki

  • zrazy_rybne_z_paluszkami_krabowymi....jpg
    zrazy_rybne_z_paluszkami_krabowymi....jpg
    74.5 KB · Wyświetleń: 0
  • zr.ryb..jpg
    zr.ryb..jpg
    64.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

osulka

Member
Sie 9, 2007
4,004
0
0
Na bank zrobie, tylko mi dziś kuchnie zamontują i dziś lub jutro zrobie na obiadek
icon_smile.gif
w szczegóści że słonina nie musi iść tylko mamy zamienniki. Uwielbiam takie kotleciki.
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
fajne, z pewnością wypróbuję. Słoninę dodaję do kotletów rybnych często, o wiele lepiej mi smakują niż bez.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Beata Już się cieszę
icon_lol.gif


Słonina dodaje kotletom soczystości,ja dałam boczek wędzony ale to chyba na jedno wychodzi.
Taką mieszankę robiłam pierwszy raz i muszę powiedzieć ze było to smaczne.
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
Janka @ 26 Mar 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=959618Beata Już się cieszę
icon_lol.gif


Słonina dodaje kotletom soczystości,ja dałam boczek wędzony ale to chyba na jedno wychodzi.
Taką mieszankę robiłam pierwszy raz i muszę powiedzieć ze było to smaczne.
myślę, że nie na jedno, z wędzonym boczkiem z pewnością będzie inny smak, wędzonkowy
icon_mrgreen.gif

Chyba już jutro zrobię, albo na niedzielę
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
no i słowo się rzekło
icon_mrgreen.gif
z tej porcji wyszło mi 8 sztuk ( na zdjęciu już 6
icon_wink.gif
)
Bardzo smaczne.
moje z zieloną pietruszką ( tak już mam, że zawsze muszę dodać do środka natkę):

rybne_z_surimi_006.jpg

rybne_z_surimi_008.jpg
 

Załączniki

  • rybne_z_surimi_006.jpg
    rybne_z_surimi_006.jpg
    34.4 KB · Wyświetleń: 0
  • rybne_z_surimi_008.jpg
    rybne_z_surimi_008.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 0

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Dziś zrobiłam z dodatkiem sera topionego w plastrach,dobre na ciepło i na zimno.
zrazy_rybne_z_serem_i_surimi.jpg
 

Załączniki

  • zrazy_rybne_z_serem_i_surimi.jpg
    zrazy_rybne_z_serem_i_surimi.jpg
    64 KB · Wyświetleń: 0