- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Zrazy rybne z krabowymi paluszkami
-600 g filetów rybnych
-2 kromki białego chleba
-woda lub mleko do namoczenia
-1 cebula
-1 jajko
-2 łyżki mąki
-50-60g słoniny
-przyprawy,sól
-krabowe paluszki
-kaszka manna lub bułka tarta
-olej
[SIZE=36pt].[/SIZE]Filety,namoczoną i odciśniętą bułkę(chleb),cebulę i słoninę zmielić
[SIZE=36pt].[/SIZE]Dodać jajko,przyprawy,mąkę i wszystko dobrze wymieszać
[SIZE=36pt].[/SIZE]Z farszu robić na dłoni placuszki,na to nałożyć paluszek krabowy i formowac zrazy
[SIZE=36pt].[/SIZE]Obtoczyć w bułce tartej lub kaszce i usmażyć.
Pomysł zaczerpnięty stąd i stąd
Zamiast słoniny dałam 4 plastry wędzonego boczku(cieńkie)
ryby-2 filety tilapii i 3 pangi


-600 g filetów rybnych
-2 kromki białego chleba
-woda lub mleko do namoczenia
-1 cebula
-1 jajko
-2 łyżki mąki
-50-60g słoniny
-przyprawy,sól
-krabowe paluszki
-kaszka manna lub bułka tarta
-olej
[SIZE=36pt].[/SIZE]Filety,namoczoną i odciśniętą bułkę(chleb),cebulę i słoninę zmielić
[SIZE=36pt].[/SIZE]Dodać jajko,przyprawy,mąkę i wszystko dobrze wymieszać
[SIZE=36pt].[/SIZE]Z farszu robić na dłoni placuszki,na to nałożyć paluszek krabowy i formowac zrazy
[SIZE=36pt].[/SIZE]Obtoczyć w bułce tartej lub kaszce i usmażyć.
Pomysł zaczerpnięty stąd i stąd
Zamiast słoniny dałam 4 plastry wędzonego boczku(cieńkie)
ryby-2 filety tilapii i 3 pangi

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: