Pierś z indyka*

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
szynka świetna wyszła! będę powtarzać , bo wszystkim smakowała
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Doruśka, bardzo się cieszę
icon_biggrin.gif
 

Tuncia

Member
Kwi 24, 2008
25
0
0
Ja zrobiłam wczoraj i muszę przyznać, że wyszła bardzo dobra. Dodałam zamiast czosnku granulowanego 2 ząbki świeżego i dodałam pietruszkę zieloną i majeranek.
Teraz wiem co jem. STOP wędlinom ze sklepów.
Dziękuję za przepis Mała_Mi
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Tuncia, strasznie się ciesze, że jesteś zadowolona
icon_smile.gif


Kręciołku,
icon_biggrin.gif
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
Wydaje mi sie ,że ew zamrozenie to juz po zrobieniu - albo tylko po peklowaniu, bo z zelatyną bym raczej nie zamrażała.

ja znowu mam w lodówce zrobioną
icon_smile.gif
ja daję mniej soli.
 

ajaj

Member
Wrz 17, 2008
1,671
23
38
Robilam juz nie jeden raz. Za pierwszym razem byla ciut za slona ale teraz dopracowalam ilosc soli i jest ok. Nawet robi furore wsrod rodziny i znajomych
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Bardzo się cieszę
icon_smile.gif
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
ja daje połowę soli , króta jest podana w przepisie i daje świeży czosnek
icon_smile.gif


przepis poszedł w świat- wszyscy zadowoleni
icon_smile.gif
 

Aniq

Member
Maj 5, 2007
2,734
0
0
Będę robić, będę robić!!
Czy ktoś próbował zamiast mielonej piersi z indyka dodać mielony udziec?? Trochę mniej suche by było,tylko czy smaku nie zepsuje?
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Na czuja mi się wydaje, ze udziec tez by był smaczny. Oczywiście, że inny, ale na pewno smaczny
icon_smile.gif
 

Aniq

Member
Maj 5, 2007
2,734
0
0
Jednak tym świątecznym razem nie będę eksperymentować. Jeśli mi się uda ( a spróbowałoby nie!), to następnym razem popełnię z udźca. Tak się jeszcze zastanawiam,czy ta sól do peklowania jest absolutnie konieczna?
Gdyby tak po kilku godzinach 'leżakowania' z przyprawami i zwykłą solą od razu mieso zaparzyć? Przede wszystkim chodzi mi o Dziecię, które jak najmniejszą ilością chemii staram się faszerować.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Wtedy mięso może wyjść nie różowe, a szare.