Duszone zrazy wołowe z Monachium*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Ojej, ogromnie się cieszę, że jesteś zadowolona i że Ci smakowało
icon_biggrin.gif

Tak, ja też lubię w tym przepisie to, że nie trzeba obsmażać mięsa, szybkie i łatwe przygotowanie.
Pozdrawiam ciepło
bussi.gif
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
zrobilam dzisiaj, bardzo dobre danie!!! miesko mi wyszlo troche suche, ale lepiej ze suche niz nie do pogryzienia
daumen.gif
i Marc byl caly szczesliwy bo sosu duzo mial
fiesgrins.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Hahah, ogromnie się cieszę
icon_biggrin.gif
Suchość może zależeć od rodzaju użytego mięsa, może następnym razem przetestuj jakiś inny kawałek
daumen.gif
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
no wlasnie, zapomnialam napisac, ze suchosc miesa to nie wina przepisu tylko miesa, ale kruchutkie bylo, na dzisiaj tez zostalo
lecker.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
najwazniejsze,ze Wam smakuje
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
Wyciągam, będzie na jutrzejszy obiad.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Bardzo się cieszę,że sos się przydał
icon_smile.gif
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Już rozmroziłam mięso - jutro powtórka. Cieszę się, bo to wyjątkowo łatwe w przgotowaniu i nadzwyczaj smakowite danie.
lecker.gif
Zdam sprawozdanie.
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Znów wyszło pyszne i tym razem konsumowałam je w towarzystwie. Po obiedzie, na deser, byli zaproszeni goście. Zatelefonowali, że będą wcześniej, bo coś im tam wypadło. Szybko obrałam więcej ziemniaków, przygotowałam sałatę po polsku i podjęłam moich gości tymi zrazami. Zachwytom nie było końca. Znów je robiłam z rostbefu, więc miękusieńkie mięso z doskonałym sosem i dodatkami zasługiwało na wszelkie pochwały. Przepis poszedł w świat. Deser też się nie zmarnował. Mi, serdecznie dziękuję za przepis
anbetung.gif
- sprawdza się za każdym razem.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Seniorko, nawet nie masz pojęcia, jak się cieszę!
bussi.gif
 

Ladybird

Member
Kwi 12, 2006
852
0
0
Nie dostałam wołowiny a nie miałam czasu szukać więc wyciągnęłam z zamrażalnika sznycle z indyka. Jakoś ta marchewka i por równie dobrze mi do białego mięsa pasowały i chociaż to już nie to danie (z wołowiną musi być pyszne) to wyszło bardzo smaczne i pewnie będę powtarzać
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Co prawda z indykiem musiało to smakować inaczej, niż z wołowina, ale cieszę się bardzo, że wyszło smaczne
icon_smile.gif
 

adria21

Member
Cze 7, 2007
133
1
0
Dzisiaj znów dokonam tego pysznego dzieła
icon_biggrin.gif

Niestety było tylko pieczeniowe i mam nadzieję, że uda się równie dobrze jak z rostbefu.

Moja prośba o inspiracje:

podam z kaszą
a co proponujecie jako dodatek? wstępnie chciałam zrobić kapustę zasmażaną z koperkiem, ale jakoś naszły mnie wątpliwości, że to wszystko razem może się okazać zbyt ciężkie.

Dziewczyny Kochane co Wam się komponuje najlepiej w tej konfiguracji?
icon_biggrin.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Bardzo smaczne, dla mnie z jaglaną dla V. ziemniaki,
ciut inny smak dlatego że z braku czerwonej papryki sypnełam łyżeczkę chili, pali
cheers.gif
 

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Zrobiłam z policzków wołowych, zamiast pora dałam seler. Pyszne
lecker.gif
 

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Mieszkam blisko dużego targu gdzie są też działy mięsne. Kupuję u znanego sprzedawcy.
 

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Wcześniej żle ich szukałam, dopiero przez przypadek znalazłam je na stoisku z podrobami.