- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Kupiłam duże królewskie krewetki mrożone, już obrane. (450 g)
Lubimy je na chrupiąco, więc będą w chrupiącym cieście
Ciasto:
jak na naleśniki tylko gęstsze
1 szkl mąki
1 jajko
sól, pieprz, szczypta cukru
woda
Rozmrożone krewetki posypać solą, oprószyć mąką i umoczone w cieście smażyć na rozgrzanym oleju 2-3 minuty. Nie dłużej, bo będą gumowe.
Jak ktoś ma frytkownicę, to idealnie. Ja nie mam, więc użyłam patelni typu wok.
Podawać orące i chrupiące, skropić cytryną.
Lubimy je na chrupiąco, więc będą w chrupiącym cieście

Ciasto:
jak na naleśniki tylko gęstsze
1 szkl mąki
1 jajko
sól, pieprz, szczypta cukru
woda
Rozmrożone krewetki posypać solą, oprószyć mąką i umoczone w cieście smażyć na rozgrzanym oleju 2-3 minuty. Nie dłużej, bo będą gumowe.
Jak ktoś ma frytkownicę, to idealnie. Ja nie mam, więc użyłam patelni typu wok.
Podawać orące i chrupiące, skropić cytryną.
Ostatnią edycję dokonał moderator: