- Lis 21, 2008
- 560
- 0
- 0
Składniki:
- 5 dkg makaronu sojowego (lub ryżowego)
- 2/3 szklanki rosołu z kury
- 4 szklanki wody
- 1 łyżeczka soli
- 10 dkg mielonej wieprzowiny
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- ćwierć łyżeczki pieprzu
- łyżeczka oleju sezamowego
Ja dodałam jeszcze trochę sosu sojowego i sosu chili.
Makaron przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu.
Rosół i wodę wlać do garnka, posolić, zagotować.
Włożyć makaron, doprowadzić do wrzenia, gotować przez minutę na średnim ogniu.
Włożyć mięso, gotować 1-2 minuty, dodać szczypiorek i zestawić z ognia.
Wlać olej, doprawić solą i pieprzem.
Podawać na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko lub smażonym.
Źródło przepisu: K. Pospieszyńska "Kuchnia chińska. Wydawnictwo specjalne KONTYNENTÓW" 1984
- 5 dkg makaronu sojowego (lub ryżowego)
- 2/3 szklanki rosołu z kury
- 4 szklanki wody
- 1 łyżeczka soli
- 10 dkg mielonej wieprzowiny
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- ćwierć łyżeczki pieprzu
- łyżeczka oleju sezamowego
Ja dodałam jeszcze trochę sosu sojowego i sosu chili.
Makaron przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu.
Rosół i wodę wlać do garnka, posolić, zagotować.
Włożyć makaron, doprowadzić do wrzenia, gotować przez minutę na średnim ogniu.
Włożyć mięso, gotować 1-2 minuty, dodać szczypiorek i zestawić z ognia.
Wlać olej, doprawić solą i pieprzem.
Podawać na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko lub smażonym.
Źródło przepisu: K. Pospieszyńska "Kuchnia chińska. Wydawnictwo specjalne KONTYNENTÓW" 1984