- Lis 21, 2006
- 15,028
- 2
- 0
Przepis na ten szybki i pyszny deser, przygotowany z bananów, pochodzi z ksiązki "Kuchnie Świata. Kuchnia chińska". wyd. O-press
4 banany
ciasto:
1 jajko
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
miód
ew. prażony sezam
olej do smażenia
Z podanych składników przygotować gęste ciasto. Odstawić je na 10 minut.
Banany obrać i pokroić w kawałki po ok. 5 cm.
Banany dokładnie obtaczać w cieście i smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoto.
Podawać ciepłe, pokropione miodem i posypane sezamem. Można je tez po prostu posypać cukrem pudrem.
4 banany
ciasto:
1 jajko
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
miód
ew. prażony sezam
olej do smażenia
Z podanych składników przygotować gęste ciasto. Odstawić je na 10 minut.
Banany obrać i pokroić w kawałki po ok. 5 cm.
Banany dokładnie obtaczać w cieście i smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoto.
Podawać ciepłe, pokropione miodem i posypane sezamem. Można je tez po prostu posypać cukrem pudrem.