Składniki główne:
2 dymki
kawałek imbiru
4 miski rosołu
150g chińskiego makaronu /jajeczny/
1 1/2 łyżeczki smalcu
Składniki dodatkowe:
1 łyżka sosu z ostryg
1/4 łyżeczko oleju sezamowego
Imbir i dymkę pokroić na paseczki.
W woku zagotować rosół i wrzucić do niego makaron oraz jedną łyżeczkę smalcu. Gotować, mieszając 15 minut.
Makaron wyłożyć na ogrzany talerz, a w rosole po makaronie ugotować dymkę i imbir.
Smalec ze składnikami dodatkowymi podgrzać.
Dymkę i imbir położyć na makaronie.Polać sosem
2 dymki
kawałek imbiru
4 miski rosołu
150g chińskiego makaronu /jajeczny/
1 1/2 łyżeczki smalcu
Składniki dodatkowe:
1 łyżka sosu z ostryg
1/4 łyżeczko oleju sezamowego
Imbir i dymkę pokroić na paseczki.
W woku zagotować rosół i wrzucić do niego makaron oraz jedną łyżeczkę smalcu. Gotować, mieszając 15 minut.
Makaron wyłożyć na ogrzany talerz, a w rosole po makaronie ugotować dymkę i imbir.
Smalec ze składnikami dodatkowymi podgrzać.
Dymkę i imbir położyć na makaronie.Polać sosem