Makaron syczuański z dymką i imbirem*

Amber

Member
Mar 25, 2009
3,273
0
0
Składniki główne:
2 dymki
kawałek imbiru
4 miski rosołu
150g chińskiego makaronu /jajeczny/
1 1/2 łyżeczki smalcu

Składniki dodatkowe:
1 łyżka sosu z ostryg
1/4 łyżeczko oleju sezamowego

Imbir i dymkę pokroić na paseczki.
W woku zagotować rosół i wrzucić do niego makaron oraz jedną łyżeczkę smalcu. Gotować, mieszając 15 minut.
Makaron wyłożyć na ogrzany talerz, a w rosole po makaronie ugotować dymkę i imbir.
Smalec ze składnikami dodatkowymi podgrzać.
Dymkę i imbir położyć na makaronie.Polać sosem
icon_mrgreen.gif


 

Załączniki

  • makaron_syczua_ski_001.jpg
    makaron_syczua_ski_001.jpg
    467.8 KB · Wyświetleń: 0