- Lis 27, 2004
- 3,568
- 0
- 0
Nie wiedzialam jak ten przepis nazwac.
1 spora poledwica wieprzowa lub dwie male
oliwa 4 lyzki
kapary 2 lyzki
dwa lub trzy filety anchois (anchovies) z puszki lub sloika
kieliszek bialego wina
sok z pol cytryny
zabek czosnku
oregano (jak kto ma swieze to lepiej)
1 lyzka rosolu w proszku Knorra (albo jakiejs innej firmy)
Obsmazyc na oliwie czosnek z oregano, na to wlozyc poledwice i na mocnym ogniu smazyc chwile ze wszystkich stron. Wlac wino i sok, dodac anchois i kapary, posypac rosolem w proszku. Zmniejszyc ogien, gotowac jeszcze okolo 20 minut az sos zgestnieje. Wyjac mieso, pokroic na grube plastry i wlozyc jeszcze na chwile do sosu.
Gdzies w necie znalazlam ten przepis. Autora nie bylo. (Dzis takie czasy, ze lepiej sie z gory wytlumaczyc...) <!--emoid--><!--endemo--> <!--emoid--><!--endemo--> <!--emoid--><!--endemo-->
A polecam z czystym sercem bo robilam i bylo dobre.
MzM
1 spora poledwica wieprzowa lub dwie male
oliwa 4 lyzki
kapary 2 lyzki
dwa lub trzy filety anchois (anchovies) z puszki lub sloika
kieliszek bialego wina
sok z pol cytryny
zabek czosnku
oregano (jak kto ma swieze to lepiej)
1 lyzka rosolu w proszku Knorra (albo jakiejs innej firmy)
Obsmazyc na oliwie czosnek z oregano, na to wlozyc poledwice i na mocnym ogniu smazyc chwile ze wszystkich stron. Wlac wino i sok, dodac anchois i kapary, posypac rosolem w proszku. Zmniejszyc ogien, gotowac jeszcze okolo 20 minut az sos zgestnieje. Wyjac mieso, pokroic na grube plastry i wlozyc jeszcze na chwile do sosu.
Gdzies w necie znalazlam ten przepis. Autora nie bylo. (Dzis takie czasy, ze lepiej sie z gory wytlumaczyc...) <!--emoid--><!--endemo--> <!--emoid--><!--endemo--> <!--emoid--><!--endemo-->
A polecam z czystym sercem bo robilam i bylo dobre.
MzM
Ostatnią edycję dokonał moderator: