nie widziałam wcześniej tego przepisu, a jeśli jest, to wyszukiwarka nie pomogła mi go znaleźć
Potrawa okrutnie nieładnie pachnąca, ja jej do ust nie włożę, jednak moi rodzice, jak i ich znajomi, zajadają się tym serem.
400g twarogu
30 g masła
sól, kminek (wg uznania)
1 jajko
Ser rozkruszyć, posolić, przykryć i odstawić w cieple na 3 dni (w zimnie dłużej).
Gdy stanie się ciągliwy i lekko żółtawy, smażyć na maśle na małym ogniu, stale mieszając, aż się stopi. Dodać kminek, wbić jajko i zdjąć z ognia. Gorącą masę serową przełożyć so miski. Podawać z pieczywem na ciepło lub zimno.
Potrawa okrutnie nieładnie pachnąca, ja jej do ust nie włożę, jednak moi rodzice, jak i ich znajomi, zajadają się tym serem.
400g twarogu
30 g masła
sól, kminek (wg uznania)
1 jajko
Ser rozkruszyć, posolić, przykryć i odstawić w cieple na 3 dni (w zimnie dłużej).
Gdy stanie się ciągliwy i lekko żółtawy, smażyć na maśle na małym ogniu, stale mieszając, aż się stopi. Dodać kminek, wbić jajko i zdjąć z ognia. Gorącą masę serową przełożyć so miski. Podawać z pieczywem na ciepło lub zimno.
Ostatnią edycję dokonał moderator: