"tagliatelle" z cukinii

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
3 cukinie
Pomidorki koktajlowe
Ząbek czosnku
Pól suszonej papryczki chili / peperoncino
Ocet balsamiczny
Garść orzeszków pinii
Oliwa
Cytryna
tymianek świeży
Sól
Pieprz

Cukinię pokroić w cieniutkie paski, najwygodniej jest to zrobić obieraczką.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cały ząbek czosnku i papryczkę. Przesmażyć, czosnek wyjąć. Wrzucić cukinię i orzeszki pinii, smażyć kilka minut.
Skropić sokiem z cytryny. Wsypac tymianek
Doprawić do smaku.
Przestudzić (chociaż na ciepło też smaczna)
Polać octem balsamicznym – ilość wg uznania
Podawać z pomidorkami
30414_1441598410552_1550831817_31056953_6012247_n.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: