Składniki:
- około 1/4 główki kapusty
- 1 puszka fasoli białej
- mała marchewka
- oliwa/olej
- cebula
- mały por
- sól
- pieprz
Ja robię tak:
na patelnię wlewam odrobinę oleju, wrzucam pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Jak się fajnie zeszkli dodaję poszatkowaną kapustę, startą na drobnej tarce marchewkę, pokrojonego pora, sól i pieprz. Całość mieszam, po 3-4 minutach przykrywam pokrywką i podduszam na średnim ogniu mieszając co jakiś czas. Jak kapusta będzie już prawie miękka, odcedzam na sicie fasolkę i wrzucam do kapusty, całość mieszam. Jak trzeba to doprawiam jeszcze solą i pieprzem. Podduszam jeszcze chwilę, aż kapustką będzie fajniuchna i na talerz
- około 1/4 główki kapusty
- 1 puszka fasoli białej
- mała marchewka
- oliwa/olej
- cebula
- mały por
- sól
- pieprz
Ja robię tak:
na patelnię wlewam odrobinę oleju, wrzucam pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Jak się fajnie zeszkli dodaję poszatkowaną kapustę, startą na drobnej tarce marchewkę, pokrojonego pora, sól i pieprz. Całość mieszam, po 3-4 minutach przykrywam pokrywką i podduszam na średnim ogniu mieszając co jakiś czas. Jak kapusta będzie już prawie miękka, odcedzam na sicie fasolkę i wrzucam do kapusty, całość mieszam. Jak trzeba to doprawiam jeszcze solą i pieprzem. Podduszam jeszcze chwilę, aż kapustką będzie fajniuchna i na talerz

