- Kwi 4, 2008
- 370
- 0
- 0
Tak jak wcześniej mówiłam hummus w domu raczej nie robię ponieważ kupuje już gotowy. Nie ma sensu się w to bawić.Ale jeżeli już wygląda to tak:
Puszka cieciorki
2-3 łyżki tahini
1zabek czosnku
2 lyzki jogurtu
2-3 lyzki soku cytrynowego(opcjonalnie)
oliwa z oliwek do polania hummus
Wyrzucam na głębszy talerz zawartość puszki (cieciorkę).W moździerzu ucieram czosnek z odrobina soli. Do miseczki wlewam tahini dodaje jogurt i sok z cytryny oraz roztarty czosnek. Jeżeli masa jest zbyt gęsta dodaje soku z cytryny,ale to jeżeli ktoś lubi bardziej kwaskowe,a jeżeli nie to można dodać troszkę wody.Wszystko dokładnie mieszam-następnie łącze z cieciorka.Wierzch polewam oliwa z oliwek i dekoruje ostra papryka w proszku.Jogurt powoduje,ze całość ma ładny jasny kolor.Smacznego mniam.gif]
Puszka cieciorki
2-3 łyżki tahini
1zabek czosnku
2 lyzki jogurtu
2-3 lyzki soku cytrynowego(opcjonalnie)
oliwa z oliwek do polania hummus
Wyrzucam na głębszy talerz zawartość puszki (cieciorkę).W moździerzu ucieram czosnek z odrobina soli. Do miseczki wlewam tahini dodaje jogurt i sok z cytryny oraz roztarty czosnek. Jeżeli masa jest zbyt gęsta dodaje soku z cytryny,ale to jeżeli ktoś lubi bardziej kwaskowe,a jeżeli nie to można dodać troszkę wody.Wszystko dokładnie mieszam-następnie łącze z cieciorka.Wierzch polewam oliwa z oliwek i dekoruje ostra papryka w proszku.Jogurt powoduje,ze całość ma ładny jasny kolor.Smacznego mniam.gif]
Ostatnią edycję dokonał moderator: