- Mar 1, 2009
- 100
- 0
- 0
Skladniki:
3 jajka
1 1/2 szkl maki
3/4 szkl jogurtu naturalnego
puszka kukurydzy
1 duza czerwona papryka
szczypior
sol, pieprz
olej do smazenia
Wykonanie:
Oddzielic zoltka od bialek. Zoltka wymieszac z sola i pieprzem. Dodawac do nich stopniowo make i jogurt. Masa bedzie gesta. Potem dodac do niej pokrojona w mala kostke papryke, kukurydze oraz szczypior i dobrze wymieszac. Na koniec dodac piane ubita z bialek i delikatnie wymieszac.
Na rozgrzany olej klasc lyzka nieduze placki. Smazyc z dwoch stron na zloty kolor.
Swietnie smakuja z sosem czosnkowym lub tzatziki oraz salatka z rukoli i pomidorkow koktajlowych.
3 jajka
1 1/2 szkl maki
3/4 szkl jogurtu naturalnego
puszka kukurydzy
1 duza czerwona papryka
szczypior
sol, pieprz
olej do smazenia
Wykonanie:
Oddzielic zoltka od bialek. Zoltka wymieszac z sola i pieprzem. Dodawac do nich stopniowo make i jogurt. Masa bedzie gesta. Potem dodac do niej pokrojona w mala kostke papryke, kukurydze oraz szczypior i dobrze wymieszac. Na koniec dodac piane ubita z bialek i delikatnie wymieszac.
Na rozgrzany olej klasc lyzka nieduze placki. Smazyc z dwoch stron na zloty kolor.
Swietnie smakuja z sosem czosnkowym lub tzatziki oraz salatka z rukoli i pomidorkow koktajlowych.

Ostatnią edycję dokonał moderator: