Roladki z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej*

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,691
0
36
Składniki (dla 2 osób):

1 podwójna pierś kurczaka
4 plasterki żółtego sera
4 malutkie pikantne papryczki
4 plastry szynki szwarcwaldzkiej (może być też parmeńska lub plastry boczku)
sól, świeżo mielony pieprz, curry
oliwa z oliwek

Piersi rozdzielamy, a następnie przekrawamy na pół otrzymując 4 dość cienkie i długie filety. Z obu stron doprawiamy je solą, pieprzem i curry. Przyprawy dokładnie wcieramy w mięso. na każdym filecie kładziemy plasterek sera. Papryczki przekrawamy, pozbawiamy pestek i drobniutko siekamy. Posiekane wysypujemy na plasterek sera. Każdy filet zwijamy w roladkę (ser ma być w środku), a następnie każdą roladkę owijamy plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Roladkę spinamy wykałaczką. Odrobinę oliwy z oliwek wlewamy na patelnię i rozgrzewamy. Na rozgrzaną przekładamy roladki i obsmażamy z wszystkich stron tak by się zrumieniła szynka. Następnie przekładamy roladki do formy i zapiekamy przez ok. 15-20 minut.

IMG_3185.JPG
 

Załączniki

  • IMG_3185.JPG
    IMG_3185.JPG
    222.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: