- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
czas przygotowania to 2 minuty + 35 minut gotowania.
dla 4 osób:
Na pierwsze piętro garnka położyć posolone i posmarowane musztardą plastry karkówki.
Na drugie piętro ułożyć ziemniaczki.
Przykryć przykrywką i gotować 35-40 minut.
Po tym czasie karkówkę ułożyć na talerzach wraz z ziemniaczkami, zmiksować żyrafą sos i polać karkówkę.
Mięso jest wyjątkowo delikatne i soczyste, sos aromatyczny. Najpiękniejsze w tej potrawie jest to, że pracy nie ma wcale a obiad piękny i smaczny.
U nas do tego surówka z surowej kapusty i marchwi.
dla 4 osób:
- naczynie do gotowania na parze
- 4 plastry karkówki
- musztarda
- sól
- 400 ml wody
- 1 duża czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
Na pierwsze piętro garnka położyć posolone i posmarowane musztardą plastry karkówki.
Na drugie piętro ułożyć ziemniaczki.
Przykryć przykrywką i gotować 35-40 minut.
Po tym czasie karkówkę ułożyć na talerzach wraz z ziemniaczkami, zmiksować żyrafą sos i polać karkówkę.
Mięso jest wyjątkowo delikatne i soczyste, sos aromatyczny. Najpiękniejsze w tej potrawie jest to, że pracy nie ma wcale a obiad piękny i smaczny.
U nas do tego surówka z surowej kapusty i marchwi.
Ostatnią edycję dokonał moderator: