- Lip 25, 2010
- 11
- 0
- 0
Jeszcze w czasach studenckich zajadaliśmy się z przyjaciółmi:
opakowanie (500 g) mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
mała cebula (pokrojona w kosteczkę)
2 ząbki czosnku (pokrojone w plasterki, ewentualnie zgniecione)
mała marchewka (starta na tarce o drobnych oczkach)
2 puszki pomidorów w kostkach
łyżeczka cukry
dwie łyżeczki soku z cytryny
bazylia
sól
pieprz
inne przyprawy (ja daję słodką paprykę)
Mięsko, cebulę, czosnek, marchewkę podsmażamy na małej ilości oleju, kiedy mięsko zmieni kolor wrzucamy dwie puszki pomidorów, gotujemy do momentu, aż składniki będą mięciutkie, przyprawiamy i gotowe (choć najlepsze, jak się przegryzie
Polecam
opakowanie (500 g) mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
mała cebula (pokrojona w kosteczkę)
2 ząbki czosnku (pokrojone w plasterki, ewentualnie zgniecione)
mała marchewka (starta na tarce o drobnych oczkach)
2 puszki pomidorów w kostkach
łyżeczka cukry
dwie łyżeczki soku z cytryny
bazylia
sól
pieprz
inne przyprawy (ja daję słodką paprykę)
Mięsko, cebulę, czosnek, marchewkę podsmażamy na małej ilości oleju, kiedy mięsko zmieni kolor wrzucamy dwie puszki pomidorów, gotujemy do momentu, aż składniki będą mięciutkie, przyprawiamy i gotowe (choć najlepsze, jak się przegryzie

Polecam
Ostatnią edycję dokonał moderator: