- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
2 serki camembert
10 dag bułki tartej
3-4 małe pomidorki ozdobne
1 pęczek natki pietruszki
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 jajko
sól
biały pieprz
1/2 łyżki oleju
Natkę umyć i osuszyć, drobno posiekać. Jogurt wymieszać z posiekaną natką, doprawić do smaku solą i pieprzem. Olej rozgrzać w małym garnku. Jajko roztrzepać. Camembert obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i odłożyć na papier do obcieknięcia. Każdy kawałek camemberta ozdobić pomidorkami. Sos podać osobno.

10 dag bułki tartej
3-4 małe pomidorki ozdobne
1 pęczek natki pietruszki
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 jajko
sól
biały pieprz
1/2 łyżki oleju
Natkę umyć i osuszyć, drobno posiekać. Jogurt wymieszać z posiekaną natką, doprawić do smaku solą i pieprzem. Olej rozgrzać w małym garnku. Jajko roztrzepać. Camembert obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i odłożyć na papier do obcieknięcia. Każdy kawałek camemberta ozdobić pomidorkami. Sos podać osobno.
