IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Jajecznica z basturmą*, kuchnia ormiańska
Elka
post 15 Sep 2010, 18:44
Post #1


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.549
Dołączył: 27-January 06
Skąd: Wilno
Użytkownik nr: 1.293



Jajka sadzone z basturmą
(w oryginale zwykle bywa jajecznica)



Cienkie plasterki basturmy (suszona poledwica wolowa z mieszanka przypraw z kozieradka (czaman)
jajka w dowolnej ilosci
maslo (najlepiej topione)

w masle podgrzewamy plasterki basturmy, (ale tylko podgrzec, nie smazyc), jajka rozbeltac i wlac na basturme. Smazyc na malutkim ogniu, pokad jajka beda gotowe.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 18th November 2019 - 03:02