- Sty 27, 2006
- 4,370
- 1,776
- 113
Jajka sadzone z basturmą
(w oryginale zwykle bywa jajecznica)
Cienkie plasterki basturmy (suszona poledwica wolowa z mieszanka przypraw z kozieradka (czaman)
jajka w dowolnej ilosci
maslo (najlepiej topione)
w masle podgrzewamy plasterki basturmy, (ale tylko podgrzec, nie smazyc), jajka rozbeltac i wlac na basturme. Smazyc na malutkim ogniu, pokad jajka beda gotowe.
(w oryginale zwykle bywa jajecznica)

Cienkie plasterki basturmy (suszona poledwica wolowa z mieszanka przypraw z kozieradka (czaman)
jajka w dowolnej ilosci
maslo (najlepiej topione)
w masle podgrzewamy plasterki basturmy, (ale tylko podgrzec, nie smazyc), jajka rozbeltac i wlac na basturme. Smazyc na malutkim ogniu, pokad jajka beda gotowe.