IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Karkóweczka*
Agama
post 18 Jan 2005, 16:31
Post #1


pomoc kuchenna
*

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 128
Dołączył: 21-September 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 86



składniki:
Karkówka w plastrach - grubszych,
olej,
cebula
ser żółty
majonez
vegeta
ew. czosnek

Plastry karkówki bardzo delikatnie rozbić - ale nie cienko - nie tak jak na kotlety ! posypać z obu stron vegetą Posmarować z obu stron olejem, ułożyć na blaszce kotleciki, każdy obłożyć krążkami surowej cebuli, na tym ułożyć plastry sera żółtego, a ser posmarować majonezem. Włożyc to wszystko należy do piekarnika na ok. 40 minut. PYCHA JEDZONKO!

Ja podaję z ryżem ugotowanym na sypko, wymieszanym z masłem i rozgniecionym czosnkiem - na gorąco.

pzdr, Agama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ania
post 3 Feb 2006, 20:48
Post #2





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 39
Dołączył: 16-September 05
Skąd: lubelszczyzna
Użytkownik nr: 753



Jutro mam zamiar zrobić mam nadzieję,że mi wyjdzie icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ania
post 4 Feb 2006, 21:01
Post #3





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 39
Dołączył: 16-September 05
Skąd: lubelszczyzna
Użytkownik nr: 753



Zrobiłam icon_smile.gif Przepyszne Polecam icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Musia
post 4 Feb 2006, 22:15
Post #4


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 489
Dołączył: 14-November 05
Użytkownik nr: 965



Juz pare razy robilam a do teg ziemniaki pieczone na smalcu z duza iloscia ziol wszystko razem niebo w gebie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
europa112
post 10 Mar 2006, 22:56
Post #5


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.531
Dołączył: 28-October 04
Skąd: Dortmund
Użytkownik nr: 140



Super!!! Już to dawno znajduje się w moim jadłospisie. Goscie się nigdy nie mogą nadziwić, ze z takiego mięsa może wyjść coś tak rewelacyjnego.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alisia
post 16 Oct 2006, 21:53
Post #6


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 515
Dołączył: 20-August 06
Skąd: lubelskie
Użytkownik nr: 2.155



Przepyszna jest ta karkóweczka. W ostatnim czasie robiłam ją kilkakrotnie. W ramach oszczędności prądu icon_wink.gif piekę ją razem z ziemniaczkami pokrojonymi w plastry i przyprawionymi przyprawą do ziemniaków. Mam takie specjalne naczynie żaroodporne w formie blaszki. Na jednej połowie naczynia układam karkówkę, na drugiej ziemniaczki. Wszystko świetnie się komponuje. Ta karkóweczka ma super chrupiąca skórkę. Dziękuję Ci za tak prosty a jednocześnie smakowity przepis cvety.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaka
post 10 Nov 2006, 12:55
Post #7


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.653
Dołączył: 15-September 04
Skąd: Kraków
Użytkownik nr: 40



CYTAT(alisia @ 16 Oct 2006, 21:53 ) *
Przepyszna jest ta karkóweczka. (...)
(...) piekę ją razem z ziemniaczkami(...)
Wszystko świetnie się komponuje. Ta karkóweczka ma super chrupiąca skórkę.
Dziękuję Ci za tak prosty a jednocześnie smakowity przepis cvety.gif


Podpisuję się obiema ręcami icon_exclaim.gif
Dorzucam do tego smakowitą sałatkę z samej sałaty albo jakąś mieszninę warzywną typu sałata, ogórek, pomidor, oliwki, jakiś ser... polane sosem śmietanowo-majonezowo-octowo balsamicznym... MNIAM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ja.1980
post 19 Nov 2006, 11:14
Post #8


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 211
Dołączył: 12-October 05
Użytkownik nr: 839



Zrobiłam wczoraj. Bardzo smaczne mięsko...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Madalena
post 6 Feb 2009, 09:56
Post #9





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 46
Dołączył: 28-March 06
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 1.579



zrobiłam to cudo wczoraj troszke modyfikując.
Karkówke włozyłam do marynaty czosnkowej i tam leżała sobie do wieczora. kiedy juz nadeszła jej pora wysmarowałam żaroodporne naczynie ową marynatą, na to wyłożyłam karkówke, na to cebulka, ser żółty i majonez zmieszany z musztardą. No wyszło po prostu niesamowicie pyszne jedzonko. Karkówka krucha, wilgotna i mocno czosnkowa. pyszota
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chlorofilka
post 26 Feb 2010, 21:07
Post #10





Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 95
Dołączył: 16-February 08
Użytkownik nr: 7.676



pyyychhhaaa tylko karkókę w vegecie i z cebulą na wierzchu zostawłam na całą noc w lodówce. i obok na blaszce piekłam te ziemniaki w plastrach (zanurzone w oliwie z ziołami i solą) i pyreczki bomba
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BeataSz
post 28 Feb 2010, 15:37
Post #11


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.242
Dołączył: 23-September 04
Skąd: lubelskie
Użytkownik nr: 90



Skorzystałam z pomysłu i zrobiłam na dzisiejszy obiad.
Karkówkę zamiast przyprawiać vegetą marynowałam kilka godzin w różnych przyprawach ( mieszanki do pieczeni), dodatkowo przed pieczeniem warstwę cebuli posmarowałam cienko pikantnym ketchupem, co leciuteńko( korzystnie) zaostrzyło smak.
Piekłam 30 min. pod przykryciem, 10 min. bez pokrywy.
Całość bardzo soczysta i smaczna.

Załączony plik  karkówka_003.jpg ( 155.13K ) Suma pobrań: 15


Załączony plik  karkówka_009.jpg ( 133.29K ) Suma pobrań: 4
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bib_i
post 7 May 2010, 12:38
Post #12





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 12
Dołączył: 7-May 10
Użytkownik nr: 21.663



W ilu stopniach ją piec?pozdrawiam!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neit
post 29 Apr 2011, 20:54
Post #13


pomoc kuchenna
*

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 108
Dołączył: 14-March 06
Użytkownik nr: 1.502



Rzeczywiście bardzo smaczne. Zrobiłam dzisiaj na obiad. Bardzo proste w wykonaniu. Na pewno będę powtarzała icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 31st March 2020 - 13:10