ciasto robi sie tak:
bierze sie 25 dag maki tyle samo masla i 1 g drozdzy i to wszyskto do malaksera - przesiekac i potem zagniesc. Zagniata sie super.
zawinac w pieluche lub zlozona gaze i do wody na 20 minut (jak potrzymalam dluzej to mi sie potem nie chcialy dobrze walkowac). A potem wydusic wode ktora nie chce w tym byc i walkowac. POtem smarowac żółtkiem rozbeltanym. jako ciastka piec 10-12 minut jako rogaliki piec na oko
ja z tego zrobilam ciastka:
i rogaliki
rogaliki wygladaja jak rogaliki
. - w postaci rogalikow o niebo lepsze.
ale wlasnie mysle ze to by bylo super z farszami nieslodkimi
bierze sie 25 dag maki tyle samo masla i 1 g drozdzy i to wszyskto do malaksera - przesiekac i potem zagniesc. Zagniata sie super.
zawinac w pieluche lub zlozona gaze i do wody na 20 minut (jak potrzymalam dluzej to mi sie potem nie chcialy dobrze walkowac). A potem wydusic wode ktora nie chce w tym byc i walkowac. POtem smarowac żółtkiem rozbeltanym. jako ciastka piec 10-12 minut jako rogaliki piec na oko
ja z tego zrobilam ciastka:

i rogaliki
rogaliki wygladaja jak rogaliki
. - w postaci rogalikow o niebo lepsze.
ale wlasnie mysle ze to by bylo super z farszami nieslodkimi