Ryba po nowozelandzku*

Kręciołek

Member
Mar 3, 2010
625
0
0
70 dkg ryby morskiej
1 banan
Puszka ananasa
Kawałek papryki
2 łyżki masła
Curry, sos sojowy, chili, imbir, sól, pieprz
4 łyżki mąki
1 jajko
Bułka tarta, olej.

Sok z ananasa wymieszać z sosem sojowym, curry, chili, solą, pieprzem i imbirem – zalać rybę, zostawić na godzinę.
Panierować w mące, jajku i bułce, smażyć na oleju. Rozgrzać masło, na patelnię kłaść plasterki banana, ananasa i papryki, podsmażyć, zagotować z marynatą. Sosem zalać rybę. Podawać z ryżem.

Przyznam się, że czasem z braku czasu nie zalewam tą marynatą ryby na godzinę tylko normalnie ją panieruję i smażę, a ze składników marynaty robię po prostu sos.

P2100549.JPG
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: