- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Jesień nadeszła, pora na śledzie
Sześć filetów z zalewy, matiasów, dwie cebule, olej, musztarda francuska
Cebulę kroję w tzw. piórka, zaparzam gorącym olejem (oleju mało, warzywa nie powinny w nim pływać), studzę,
Wymoczone, pokrojone na kawałki śledzie, mieszam z cebulą, dodaję musztardę. Śledzie powinny być oblepione kuleczkami gorczycy i piórkami cebuli. Do lodówki na noc, żeby się przegryzło.
Dobre wyszło.
Sześć filetów z zalewy, matiasów, dwie cebule, olej, musztarda francuska
Cebulę kroję w tzw. piórka, zaparzam gorącym olejem (oleju mało, warzywa nie powinny w nim pływać), studzę,
Wymoczone, pokrojone na kawałki śledzie, mieszam z cebulą, dodaję musztardę. Śledzie powinny być oblepione kuleczkami gorczycy i piórkami cebuli. Do lodówki na noc, żeby się przegryzło.
Dobre wyszło.
Ostatnią edycję dokonał moderator: