Pain fendu

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,330
1,399
113
Zobaczyłam wczorajsze zdjęcia Tatter i nie mogłam się powstrzymać.
Upiekłam z 300g mąki i 100 g zakwasu. Niestety moje zdjęcia są nienajlepsze, bo robione przed chwilką przy świetle i do tego chleb ukrojony gorący, bo nie mogłam już dłużej czekać.
Tak wyszedł:

DSC04253m.JPG

DSC04255m.JPG

Bardzo mi smakuje.
daumen.gif
Szczególnie taki ciepły i chrupiący!
 

Załączniki

  • DSC04253m.JPG
    DSC04253m.JPG
    31.6 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC04255m.JPG
    DSC04255m.JPG
    32.1 KB · Wyświetleń: 0

betsetse

Member
Cze 8, 2009
130
0
16
Pozazdrościłam wam bochenków i sama upiekłam.

P1270133.JPG
P1280144.JPG
 

Załączniki

  • P1270133.JPG
    P1270133.JPG
    1.7 MB · Wyświetleń: 0
  • P1280144.JPG
    P1280144.JPG
    1.5 MB · Wyświetleń: 0

inula

Member
Lis 4, 2008
2,087
0
0
piękne te Wasze chlebusie, przesmacznie wyglądają
icon_smile.gif

Ja wczoraj też upiekłam, zakwas mam troszkę słaby chyba bo nie wyrósł mi tak jakbym tego chciała, albo za mocno grzmotnęłam nim o blache jak przekładałam z koszyka
rofl.gif
W każdym razie wyszedł bardzo smaczny, ale już nie fociłam co by się nie zbłaźnić przy Waszych pięknościach
zahnlos.gif
 

Elle

Member
Mar 6, 2010
798
0
0
Wczoraj piekłam i tyle zostało:
fendu.jpg

Nie dodałam wit. C. Okazało się też, że nie miałam mąki pszennej razowej, więc dałam więcej białej. Zakwasu dałam 200 g, za to bez drożdży. Zmniejszyłam też ilość wody do ok 170 g. Chleb jest wyjątkowo smaczny i fantastycznie pachnie! Miąższ ma baaardzo puszysty i miękki. Świetny przepis jak dla mnie
daumen.gif
 

Załączniki

  • fendu.jpg
    fendu.jpg
    168 KB · Wyświetleń: 0