IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

10 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Murzynek z polewa chrupiacą łamiacą serce każdej teściowej
owieczka
post 29 Sep 2004, 08:31
Post #1


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.435
Dołączył: 17-September 04
Użytkownik nr: 57



Murzynek z polewą

Do rondelka wrzucic:

1 kostke margaryny Kasi
3 lyzki kakao
1 cukier waniliowy
7 lyzek wody (polecam zastapienie dwoch z wszystkich lyzek wody- rumem)
1,5 szklanki cukru

Wszystkie te skladniki zagotowac i odlac 3/4 szklanki na polewe. Reszte masy ostudzic.

Do masy dodac:
3 zoltka
1,5 szklanki maki tortowej
1 maly proszek do pieczenia (Dr.Oetker)
Bialka ubic oddzielnie.

Mase zmiksowac na jednolita konsystencje. Dodac ubite na piane bialka, wmieszac je delikatnie lyzka. Wylozyc na mala tortownice wysmarowana tluszczem i posypana bulka tarta. Piec w 180C okolo 40 minut, az ciasto bedzie odstawalo od brzegow blaszki. Warto sprawdzic patyczkiem w srodku czy jest juz suche.
Po upieczeniu i przestudzeniu posmarowac ciasto polewa i dac polewie zastygnac, Smacznego!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ruzia
post 29 Sep 2004, 12:52
Post #2


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.141
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Hamburg/Niemcy
Użytkownik nr: 16



Owieczka boj sie Boga, kiedy ja te wszytskie pysznosci zdaze wyprobowac, ten murzynek wyglada fantastycznie i przepis jest prosciutki, to mi sie podoba, napisz jeszcze jakiej wielkosci ma byc blaszka icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
owieczka
post 1 Oct 2004, 07:07
Post #3


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.435
Dołączył: 17-September 04
Użytkownik nr: 57



Ruziu, blaszka orientacyjnie 25cmx35cm. Smacznego icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gusia
post 1 Oct 2004, 09:57
Post #4


czeladnik
******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 2.907
Dołączył: 28-September 04
Użytkownik nr: 104



Potwierdzam ciasto jest rewelacyjne, to jest jedyne ciacho, które potrafi upieć moje szczęscie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bacardi
post 2 Oct 2004, 14:49
Post #5


czeladnik
******

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 2.860
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Bytom
Użytkownik nr: 22



Wczoraj zajrzalam, zobaczylam,pognalam zrobic, juz nie ma Cudem udalo mi sie schowac kawalatek do porannej kawy:)
Owieczko -murzynek pycha!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
owieczka
post 3 Oct 2004, 20:03
Post #6


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.435
Dołączył: 17-September 04
Użytkownik nr: 57



super, ciesze sie, ze smakuje
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johasia
post 3 Oct 2004, 22:38
Post #7


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.744
Dołączył: 14-September 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 36



Mmmmm... przepis wygląda znajomo, tylko że ja po odlaniu polewy, dodaję do masy jeszcze z 3 łyżki koniaku lub innego brandy (w przepisie miałam wódkę )

Ulubione ciasto mojego ojca
Go to the top of the page
 
+Quote Post
belle
post 4 Oct 2004, 13:51
Post #8


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.377
Dołączył: 15-September 04
Skąd: USA
Użytkownik nr: 38



..zrobilam ciasto wyszlo przepyszne tylko ze poelwa mi sie troche zlala ale zostalo zjedzone w chwili przepyszne
owieczka my hero
Go to the top of the page
 
+Quote Post
owieczka
post 4 Oct 2004, 14:09
Post #9


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.435
Dołączył: 17-September 04
Użytkownik nr: 57



ta polewa tropszke tezeje. Przyznam, ze polewa smaruje ciasto jeszcze gdy jets cieple. I ono sobie z ta polewa grzecznie stygodnie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
belle
post 4 Oct 2004, 16:14
Post #10


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.377
Dołączył: 15-September 04
Skąd: USA
Użytkownik nr: 38



cook tak zrobie nastepnym razem i moze posype orzechami ??uwielbiam orzechy!!! i ser ....mniam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
owieczka
post 4 Oct 2004, 16:38
Post #11


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.435
Dołączył: 17-September 04
Użytkownik nr: 57



ja bym tam murzynka serem nie posypywala ale ja zawsze tchorz bylam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bacardi
post 4 Oct 2004, 20:15
Post #12


czeladnik
******

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 2.860
Dołączył: 13-September 04
Skąd: Bytom
Użytkownik nr: 22



Na moim polewa ladnie stwardniala, zrobila sie taka fajnie chrupiaca.
A ten ser to jaki do tego murzynka ? W sensie sernik na murzynku czy cos innego?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
belle
post 4 Oct 2004, 23:38
Post #13


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.377
Dołączył: 15-September 04
Skąd: USA
Użytkownik nr: 38



a ser to juz do innego ciasta nie do murzynka niezjadlabym z serem chyba chociaz w srodku ser by smakowal jako moze brownies lub czekoladowe muffinki z serem hmmm ciekawe : :
pozdrawiam
belle
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kasha
post 10 Jun 2005, 15:06
Post #14


kucharz 3 gwiazdek
****************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 20.571
Dołączył: 25-September 04
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Użytkownik nr: 98



Chorupcia, polewa gotuje się, a ja mam dylemat czyżby tylko 1/4 polewy szła do ciasta? Nie za mało?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
owieczka
post 10 Jun 2005, 18:14
Post #15


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.435
Dołączył: 17-September 04
Użytkownik nr: 57



Wiekszosc polewy idzie do ciasta, tylko 3/4 szklanki na sama polewe. Ja zostawiam na polewe mniej bo pol szklanki ostatnimi czasy. Masz odlac nie 3/4 polewy tylko 3/4 szklanki icon_smile.gif Jakby co to pytaj
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kasha
post 10 Jun 2005, 19:50
Post #16


kucharz 3 gwiazdek
****************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 20.571
Dołączył: 25-September 04
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Użytkownik nr: 98



To ja jestem chora, nie doczytałam słowa szklanki myślałam, że 3/4 całości, ale wyszedł, jemy już z jeszcze płynną polewą
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gabka
post 11 Jun 2005, 21:38
Post #17


pomoc kuchenna
*

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 181
Dołączył: 20-March 05
Skąd: Kołobrzeg
Użytkownik nr: 427



A jak smakuje z gruszkami...mmmmmmm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 12 Jun 2005, 08:02
Post #18


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



piekę i ja dziś murzyneczka ... bo ja uwielbiam murzyneczki
Go to the top of the page
 
+Quote Post
owieczka
post 12 Jun 2005, 09:08
Post #19


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.435
Dołączył: 17-September 04
Użytkownik nr: 57



super, bardzom rada, do piany sie przyłóż, a odlej na polewe pol szklanki-wystarczy. Bardzo lubie ten murzynek, jest lekki i szybko schodzi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 12 Jun 2005, 17:52
Post #20


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



pyszny po prostu pyszny - uwielbiam go


p/s dobrze, że moja teściowa go nie kosztowała heheeeeee bo by pękła z zazdrości ;) ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

10 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 21st May 2019 - 08:01