Gofry lekkie i chrupiace

Dzika-Kiszka

Member
Sty 10, 2009
1
0
0
Błagam podajcie mi ten przepis jeszcze raz, ale napiszcie migo , bo nie moge otworzyć tamtego linka, a tak bym chciala je zrobic.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sanisani

Member
Mar 26, 2008
8
0
0
gdzies czytalam zeby gofry byby bardziej chrupiace to zamiast mleka trzeba dac wode gazowana bo mleko ponoc jest sprawca tych gumowatych. ja mam dezala jednak nie wiem za kazdym razem inaczej wychodza raz wyszly puszyste a zadrugim rzaem klapa. a wy jak robicie bo ja jak wleje ciasto to szybko obracam gofrownice na drugą strone i ściskam ja rekami ale nie wiem czy przez to ciasto mi nie wyrasta i staje sie cieżkie co o tym myslicie.
 

abbra

Member
Mar 9, 2008
302
0
16
Dzisiaj zrobiłam - wyszły pyszne - lekkie i chrupiące . Dziecię stwierdziło , że smakują jak "prawdziwe" czyli kupne gofry - po czym większość pochłonęło na deser
icon_mrgreen.gif
 

Załączniki

  • lekkie_gofry5.jpg
    lekkie_gofry5.jpg
    47.4 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

gagunia

Member
Lip 10, 2007
108
0
0
Robię gofry wg tego przepisu.Są lekkie i chrupiące. Zawsze gdy wyjmuję je z gofrownicy to kładę na metalową kratkę by odparowały.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

e_iskierka

Member
Wrz 30, 2008
251
0
0
Niedawno kupiłam gofrownice i robiłę te gofry co drugi dzień
icon_mrgreen.gif
Musze się nacieszyć i gofrownicą i goframi bo są pyyyycha. Właśnie je znowu robie na specjalne życzenie męża.
mniam.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Robimy goferki i wcinamy i są niesamowicie pyszne
lecker.gif

znalazłam u rodziców dziewiczą gofrowniczkę i myślałam, że nie wyjdą,
bo to taka badziewna gofrownica za 18zł firmy Alaska i bardzo zdziwiliśmy, gofry wychodzą genialne
lecker.gif
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,890
210
63
I ja dzisiaj zrobiła te gofry, ale nie miałam normalnej mąki i musiałam zrobić na krupczatce i mam wrażenie, że były lepsze (o ile to możliwe w ogóle) i bardziej chrupiące. Wszyscy wcinali, a dziecko, dla którego zrobiłam, stwierdziło, że bardzo dobre.
 

Cantiq

Member
Cze 5, 2007
3,130
0
0
Dziewczyny, ja mam takie pytanie, ponieważ ja mam gofrownicę z ustawianą temperaturą. Jaką muszę tutaj ustawić by wyszły chrupiące a nie spalone?
 

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Zrobiłam dziś na śniadanie z jogurtem i owocami. Mąż zjadł i zrobił sobie jeszcze kanapke
icon_wink.gif
niereformowalny
Ale są faktycznie bardzo chrupiące i dobre.

Co do temp nie mam niestety pojęcia bo u mnie żadnych reglacji nie ma, na szczęście
icon_wink.gif
 

vikol

Member
Sty 30, 2010
4
0
0
WITAM SERDECZNIE-Bajaderko świetny przepis
mniam.gif
goferki robiłam z powidłem ,bitą śmitana,
i posypką-SUPER POLECAM
wink.gif
POZDRAWIAM
 

vikol

Member
Sty 30, 2010
4
0
0
A OTO ZDJECIA MOICH GOFERKÓW,CÓRECZCE BARDZO SMAKOWAŁY
 

Załączniki

  • SDC10042.JPG
    SDC10042.JPG
    57.4 KB · Wyświetleń: 0
  • SDC10038.JPG
    SDC10038.JPG
    43.2 KB · Wyświetleń: 0

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Robiłam dziś znowu na śniadanie. Tym razem z białym serem zmiksowanym z cukrem waniliowym a na to owoce. Tym razem mąż nie robił sobie kanapek ;)
 

Piadina

Member
Lut 24, 2009
402
0
0
zrobiłam przed chwilą moje pierwsze w życiu gofry, z połowy porcji
dodałam cukier, nie smarowałam gofrownicy (lałam ciasto na suchą), piekłam na dezalu 301.4, studziłam w pionie

gofry wyszły pyszne, pięknie wypieczone, chrupkie z zewnątrz, w środku mięciutkie - jednym słowem zarówno przepis, jak i dezal to był dobry wybór
daumen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Piadina

Member
Lut 24, 2009
402
0
0
wczoraj też zrobiłam
lecker.gif

na całą porcję dałam 2 łyżki cukru kryształu

znów wyszły znakomite - lekkie, chrupiące, pyszne!
objedli się po uszy i jeszcze 3 sztuki zostały
icon_smile.gif


imho te bajaderkowe są o wiele lepsze, niż z budki
daumen.gif


rodzinka zajadała z bitą śmietaną i jagodami
...i znowu skusiłam się na dużego "gryza"

normalnie jak tak dalej pójdzie, to moja dieta weźmie w łeb
icon_rolleyes.gif
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Sezon dzialkowy rozpoczety. Gofrow nie moze zabraknac, nawet w burze.
icon_mrgreen.gif


gofry.jpg


Tym razem juz dokladnie wiem, ze porcja na mojego Dezala, to dokladnie 10 sztuk.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dorkie

Member
Cze 13, 2010
34
0
0
aż mi gęba opadła z rozczarowania
icon_sad.gif

po przeczytaniu tylu zachwytów byłam pewna sukcesu
a tu klapa
icon_sad.gif
zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem,
mam dobrą gofrownicę, bo Dezala, studziłąm na kratce,
a wyszły mi takie wiotkie naleśniki, zero chrupkości,
chyba zacznę wątpić w swoje zdolności kulinarne
icon_sad.gif