Bułeczka Dukanowa

urbasia

Member
Gru 23, 2004
2,533
0
36
Na śniadanie zamiast placków będzie buła
icon_mrgreen.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Dalam dzisiaj proszku tak na czubku lyzeczki i to bylo wlasnie to
icon_mrgreen.gif


Aha, dzisiaj wyszly mi 4 muffiny
gruebel_2.gif

rofl.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,373
3,648
113
To prawda. Mnie dziś z dwiema szczyptami proszku tak urosła, że mogłam ją przekroić na trzy plastry.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Nie pieklam plackow, bo z rana jestem zbyt leniwa
icon_mrgreen.gif

Z plackami jest za duzo roboty
icon_mrgreen.gif

Gdyby te muffinki
icon_wink.gif
robilo sie dluzej, jak 5 min. - pewnie bym sobie odpuscila
icon_mrgreen.gif


Jutro chyba calkiem zrobie bez proszku.
Mysle, ze powinno sobie poradzic.
gruebel_2.gif

-dam znac, jakby co
icon_wink.gif
(chyba, ze ktos juz probowal bez? )
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Zrobilam bez proszku, ale eeeee, to nie to
icon_mrgreen.gif

Wyszedl jakis niby omlet, wiorowato -gabczasty
icon_mrgreen.gif

Zdecydowanie nie dla mnie, wywalilam i zrobilam z proszkiem
icon_mrgreen.gif



Ja tam nie musze niczego dosalac, ale moze dlatego, ze mam slona wedline?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
bardzo ladne buleczki. Nawet nie wygladaja na trujace
icon_wink.gif
icon_lol.gif


A serio, mozna proso jesc na Dukanie? I czemu nie?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Proszku dałam 1/4 łyżeczki, bułeczka wyszła świetna. Smakowała mi o wiele lepiej niż dukanowe placuszki. Dziekuję za przepis
icon_smile.gif
 

madziawoj

Member
Lut 27, 2008
245
0
16
Dziewczyny , bardzo się cieszę, że przepis przypadł Wam do gustu. Ja odkąd go znalazłam na podanym w pierwszym poście blogu, piekę ją praktycznie codziennie. Po Waszych uwagach zmniejszyłam ilość proszku do pieczenia do szczypty a bułeczka i tak zawsze wychodzi puchata i smaczna. Jest bardzo wygodna na diecie bo wrzucam ją do mikrofali mam załatwione protalowe śniadanie w pracy, niezależnie czy jem białko czy białko z warzywami.

Ciesze się, że osttanio przybyło tyle fajnych, Dukanowych przepisów. Aż się chce siedzieć w kuchni:)
 

anuc

Member
Maj 17, 2008
908
0
0
madziawoj @ 7 Apr 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1116868Dziewczyny , bardzo się cieszę, że przepis przypadł Wam do gustu. Ja odkąd go znalazłam na podanym w pierwszym poście blogu, piekę ją praktycznie codziennie. Po Waszych uwagach zmniejszyłam ilość proszku do pieczenia do szczypty a bułeczka i tak zawsze wychodzi puchata i smaczna. Jest bardzo wygodna na diecie bo wrzucam ją do mikrofali mam załatwione protalowe śniadanie w pracy, niezależnie czy jem białko czy białko z warzywami.

Ciesze się, że osttanio przybyło tyle fajnych, Dukanowych przepisów. Aż się chce siedzieć w kuchni:)
Właśnie wszamiłam do kolacji. Właśnie często korzystam z waszych protalowych przepisów, mimo, że na tej diecie nie jestem, bo są po prostu fajne - szybkie, smaczne i bez zbędnych węglowodanów
icon_smile.gif
 

izunia2007

Member
Cze 4, 2008
1,294
0
0
Wypróbowałam i szczerze mówiąc ze zdziwieniem patrzyłam na tę lejącą masę jaka mi się zrobiła po wymieszaniu składników i pomyślałam że chyba nic z tego nie będzie.Ze dziwieniem jednak stwierdziłam że po 3,5 minutach buła urosła i jest super!
Oczywiście nie ma już po niej śladu
icon_smile.gif

Proszku dałam na końcu łyżeczki, serek naturalny Almette i troszkę przyprawy ziołowej.
Polecam z czystym sumieniem !

Fotki póżniej.
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Mnie dziś wyszła chyba najepsza jak dotąd - dałam zamiast jednej - półtorej łyżki serka homo naturalnego - buła była wyrośnięta baaardzo ładnie i taka pulchna jak marzenie
icon_smile.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,373
3,648
113
Ja zawsze daję i do placków, i do bułeczki czubatą łychę twarożku, jak by się uprzeć - nawet dwie płaskie...
icon_wink.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Czubatą czubatą - ale wczoraj dałam czubatą i pół, dziś na śniadanie tak samo - jest tak pulchna i mięciutka że się gnie
icon_biggrin.gif