Kasza gryczana ze skwarkami*

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Kasza gryczana ze skwarkami
Kasza_gryczana_ze_skwarkami.JPG
200g kaszy gryczanej
50 g słoniny
400 ml wody
płaska łyżeczka soli

1. Słoninę kroimy w kostkę ( ok.5mm). Samżymy z niej skwarki. Dodajemy kaszę gryczaną i przez 15 sekund mieszamy z tłuszczem. Dolewamy wodę i dodajemy sól. Po zagotowaniu zmniejszamy na minimum ogien i dusimy pzez ok 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
2. Ugotowaną kaszę wsadzamy pod pierzynę na 1 godzinę.
 

Załączniki

  • Kasza_gryczana_ze_skwarkami.JPG
    Kasza_gryczana_ze_skwarkami.JPG
    250.2 KB · Wyświetleń: 1

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
O ludzie, ale zdjęcie. Uwielbiam gryczaną
lecker.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Moje ulubione jedzenie. Do tego jeszcze zsiadłe mleko.