Pierś kurczaka w miodowej glazurze*

wrotka_online

Member
Cze 20, 2011
2
0
0
Ponownie miodowa propozycja
icon_smile.gif
tym razem piersi kurczaka w miodowej glazurze. To pyszne, ekspresowe w przygotowaniu danie i doskonała odmiana smakowa po klasycznie przygotowywanych piersiach kurczaka. Przepis pochodzi z książki Miód. Ponad 75 smakowitych i zdrowych przepisów.

piersi_kurczaka_w_miodowej_glazurze.jpeg

2 piersi kurczaka, około 300-350 g każda

1 łyżka musztardy Dijon

3 łyżki miodu

1 łyżeczka sosu sojowego

2 łyżki oleju słonecznikowego

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego



Piekarnik nagrzać do temperatury 220*C. Małą blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W małej misce połączyć wszystkie składniki oprócz kurczaka ;) i wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Piersi kurczaka ułożyć na przygotowanej blasze i polać glazurą tak, aby mięso było pokryte z każdej strony. Piec przez 15-20 minut lub aż wyciekający z mięsa sok będzie przejrzysty. Gotowe przełożyć na deskę do krojenia i pokroić w plastry. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

http://wrotkaonline.blox.pl/html
 

Załączniki

  • piersi_kurczaka_w_miodowej_glazurze.jpeg
    piersi_kurczaka_w_miodowej_glazurze.jpeg
    44 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ushii

Member
Mar 21, 2006
411
0
0
Ja prawie identycznie przygotowane piersi (tylko bez sosu sojowego, a odrobiną ziół ) obsmażam na patelni - tez pysznie i jeszcze szybciej
icon_smile.gif