- Gru 21, 2010
- 503
- 0
- 0
Przepis spisałam z programu tv kilka lat temu i zaraz tez wyprobowalam. Od trzech lat nie pieklam tego ciasta az do dzisiaj, bo wiedzialam czym skonczy sie pieczenie dla mnie i mialam racje. Dzisiaj upieklam w poludnie, a zostaly dwa kawalki, z synem zjedlismy je prawie cale.
Na wierzchu chrupiaca skorupka, w srodku miekka czekolada - pyszne!
Skladniki:
-200 g gorzkiej czekolady
-200 g masla
-6 jaj
-300 g cukru
-100 g maki
-50 g orzechow wloskich
Wykonanie:
Czekolade i maslo rozpuscic w kapieli wodnej. Jajka ubic do bialosci, dodajac cukier, do ubitych jajek dodac make i recznie wymieszac. Na koniec wlewamy letnia czekolade i wsypujemy posiekane orzechu. Wylewamy na blaszke wylozona pergaminem (ja pieke na blaszce 24 x 40 dlatego jest niskie). Pieczemy w temp. 200 stopni przez 20 minut. Nigella posypywala je cukrem pudrem, my jemy tak jak widac na fotce.
Na wierzchu chrupiaca skorupka, w srodku miekka czekolada - pyszne!
Skladniki:
-200 g gorzkiej czekolady
-200 g masla
-6 jaj
-300 g cukru
-100 g maki
-50 g orzechow wloskich
Wykonanie:
Czekolade i maslo rozpuscic w kapieli wodnej. Jajka ubic do bialosci, dodajac cukier, do ubitych jajek dodac make i recznie wymieszac. Na koniec wlewamy letnia czekolade i wsypujemy posiekane orzechu. Wylewamy na blaszke wylozona pergaminem (ja pieke na blaszce 24 x 40 dlatego jest niskie). Pieczemy w temp. 200 stopni przez 20 minut. Nigella posypywala je cukrem pudrem, my jemy tak jak widac na fotce.
