- Wrz 16, 2004
- 886
- 0
- 0
Pieczeń wieprzowa z papryką
1,2 kg wieprzowiny na pieczeń
1/2 szklanki oliwy
5 strąków papryki
250 g ryżu
papryka mielona
duża szczyptszafranu lub curry
sól. pieprz 4 łyżki oliwy wymieszać z solą, pieprzem, łyżką mielonej papryki i odrobiną szafranu.
Umyte i osuszone mięso natrzeć przygotowaną oliwą, ułożyć na ruszcie. Pod rusztem umieścić brytfankę. Piec 75 min, od czasu do czasu smarując pieczeń oliwą. Ryż ugotować na sypko, wymieszać z łyżeczką mielonej papryki i odrobiną szafranu. Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestki i posmarować oliwą, a następnie napełnić przygotowanym ryżem. Umieścić w brytfance pod mięsem, na 30 min przed zakończeniem pieczenia. Gotową pieczeń ułożyć na ogrzanym półmisku, obłożyć faszerowaną papryką.
1,2 kg wieprzowiny na pieczeń
1/2 szklanki oliwy
5 strąków papryki
250 g ryżu
papryka mielona
duża szczyptszafranu lub curry
sól. pieprz 4 łyżki oliwy wymieszać z solą, pieprzem, łyżką mielonej papryki i odrobiną szafranu.
Umyte i osuszone mięso natrzeć przygotowaną oliwą, ułożyć na ruszcie. Pod rusztem umieścić brytfankę. Piec 75 min, od czasu do czasu smarując pieczeń oliwą. Ryż ugotować na sypko, wymieszać z łyżeczką mielonej papryki i odrobiną szafranu. Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestki i posmarować oliwą, a następnie napełnić przygotowanym ryżem. Umieścić w brytfance pod mięsem, na 30 min przed zakończeniem pieczenia. Gotową pieczeń ułożyć na ogrzanym półmisku, obłożyć faszerowaną papryką.
Ostatnią edycję dokonał moderator: