Dla 4 osob
3 avokado
3 cytryny
Pieprz, gruba sol, natka pietruszki
10 cl oliwy
4 plastry surowego lososia (poprosic sprzedawce, niech pokroi!)
3 zabki czosnku
150 g masla
Obrac awkoado, pokroic na kawalki.
Wycisna sok z cytryn, czosnek drobno posiekac (lub przepchnac przez wyciskacz)
Zmiksowac awokado z maslem do konsystencji emusji.
Emulsje posolic, popieprzyc , dodac oliwe i znowu zmiksowac.
Wlac polowe soku z cytryny, zmiksowac (ufff, namiksujemy sie!) i wstawic do lodowki.
Kiedy mus jest juz zchlodzony, wylozyc po lyzce musu na plaster lososia, zawinac.
Podawac z sosem z oliwy i reszty soku z cytryny.Popieprzyc i posolic gruba sola. Podawac zchlodzone.
3 avokado
3 cytryny
Pieprz, gruba sol, natka pietruszki
10 cl oliwy
4 plastry surowego lososia (poprosic sprzedawce, niech pokroi!)
3 zabki czosnku
150 g masla
Obrac awkoado, pokroic na kawalki.
Wycisna sok z cytryn, czosnek drobno posiekac (lub przepchnac przez wyciskacz)
Zmiksowac awokado z maslem do konsystencji emusji.
Emulsje posolic, popieprzyc , dodac oliwe i znowu zmiksowac.
Wlac polowe soku z cytryny, zmiksowac (ufff, namiksujemy sie!) i wstawic do lodowki.
Kiedy mus jest juz zchlodzony, wylozyc po lyzce musu na plaster lososia, zawinac.
Podawac z sosem z oliwy i reszty soku z cytryny.Popieprzyc i posolic gruba sola. Podawac zchlodzone.