- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
Ulubiona sałatka mojego męża,niezastąpiona do kotletów ,zrazów czy innych mięs.
3 kg kapusty czerwonej
1/2 kg cebuli
1 kg jabłek antonówek
2 łyżki soli
zalewa :
1 szkl octu
1,5 szkl cukru
0,5 szkl wody
2 łyżeczki gorczycy 4 listki laurowe
Kapustę szatkujemy,dodajemy pokrojoną dowolnie cebulę solimy i odstawiamy na 12 godz.
Następnie jabłka obieramy,trzemy na tarce jarzynowej ,a składniki zalewy gotujemy w większym garnku i dodajemy do niej odsączoną kapustę z cebulą i gotujemy ok 8-10 min dokładamy jabłka i gotujemy jeszcze 5 min.Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 min.
3 kg kapusty czerwonej
1/2 kg cebuli
1 kg jabłek antonówek
2 łyżki soli
zalewa :
1 szkl octu
1,5 szkl cukru
0,5 szkl wody
2 łyżeczki gorczycy 4 listki laurowe
Kapustę szatkujemy,dodajemy pokrojoną dowolnie cebulę solimy i odstawiamy na 12 godz.
Następnie jabłka obieramy,trzemy na tarce jarzynowej ,a składniki zalewy gotujemy w większym garnku i dodajemy do niej odsączoną kapustę z cebulą i gotujemy ok 8-10 min dokładamy jabłka i gotujemy jeszcze 5 min.Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 min.