Sos andaluzyjski*

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Sos andaluzyjski

300 ml majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego (30%)
1 nieduży strąk czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i biały pieprz do smaku

Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i bardzo drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Majonez wymieszać z koncentratem pomidorowym i pozostałymi składnikami. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok 30 min.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Agulek

Member
Maj 20, 2007
22
0
0
Bahus a powiedz mi do czego ten sos najlepiej by pasował, bo zamierzam go zrobić na dniach
lecker.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: