- Wrz 16, 2004
- 886
- 0
- 0
Sos andaluzyjski
300 ml majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego (30%)
1 nieduży strąk czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i biały pieprz do smaku
Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i bardzo drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Majonez wymieszać z koncentratem pomidorowym i pozostałymi składnikami. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok 30 min.
300 ml majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego (30%)
1 nieduży strąk czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i biały pieprz do smaku
Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i bardzo drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Majonez wymieszać z koncentratem pomidorowym i pozostałymi składnikami. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok 30 min.
Ostatnią edycję dokonał moderator: