Kapusta z pulpetami

hofi

Member
Sie 3, 2006
2,516
0
36
Dziś na obiad zrobiłam słodką kapustę z pulpetami. W sezonie danie tanie
icon_smile.gif

Kupiłam wielgachną główkę kapusty za 1,5 zł, przecier pomidorowy i mięso mielone.

1 główkę kapusty należy pokroić, gotować w małej ilości wody z zielem angielskim i lisciem laurowym
z mięsa mielonego (ilość wg uznania, ja kupiłam 70 dkg) zrobić pulpeciki z ulubionymi przyprawami, wielkości orzecha włoskiego
Mięsne kuleczki wrzucić do kapusty, dodać przecier, gotować do miękkości.
Można podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Wyszedł mi wielki gar tej potrawy, pewnie ze 3-4 obiady dla 2 osób.
Każdemu, kto wyjada kapustę z gołąbków będzie smakować
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • Resize_of_IMG_2933a.jpg
    Resize_of_IMG_2933a.jpg
    45.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: