Papryka smażona z pomidorami

Ashira

Member
Gru 11, 2008
1,762
0
0
tak się zastanawiam, że skoro papryka ma się nieco przypalić to może najpierw przysmażę ją na patelni grillowej? myślicie że to dobre rozwiązanie czy już nie kombinować lepiej?
bo kusi kusi ;)
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
515
113
yrsa @ 26 Aug 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1171117Moi, zrobiłam! To jest absolutnie fantastyczne!!!! Czy w tej książce jest więcej takich perełek?
no przetwór to tylko jeden ,ale pycha w tamtym roku robiłam kilka razy tzn nie pasteryzowałam zjadaliśmy na bieżąco
ale jesli chodzi o perełki to w tej książce są same perełki
lecker.gif
, to wg mnie naj , najlepsza książka wege na polskim rynku napisana przez polaków
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Zrobiłam (foto wkrótce)
robiłam z 1 papryki i 2 pomidorów (b.duże były)
Dodałam jednak tę cebulę - bardzo drobniutko posiekałam, potem była już zupełnie niewidoczna.
Dodałam chilli,czosnek i zioła prowansalskie. Bosska!
mniam.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

lena7900

Member
Maj 5, 2010
1,297
0
0
Zrobiłam
z tym ze dodałam czosnek,trochę listków bazylii i ciut miodu bo pomidory jakieś mało słodkie mi zostały.
pół słoika od razu wyjadłam,jadę po pomidory i paprykę będzie powtórka ale taka razy 4
rofl.gif
 

Załączniki

  • DSC_7585.JPG
    DSC_7585.JPG
    63.3 KB · Wyświetleń: 0

bawareczka

Member
Wrz 7, 2010
3,391
0
0
moja tez gotowa, z poltora porcji wyszly mi trzy male sloiki (musztardowe) i jeszcze troche na sprobowanie. Moje krzaczki znow czerwone od pomidorow wiec chyba bedzie powtorka. Nie moge napisac czy dobre, bo za gorace ale pachnie pieknie
icon_smile.gif

mam male pomidory i dalam na 3 papryki kg pomidorow.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,348
3,610
113
Zrobiłam w dwóch wersjach, z czosnkiem i bez. Obie dobre, ale ta bez czosnku chyba lepsza (mimo, że kocham czosnek).
Dobre, aczkolwiek myślę, że z pieczoną i obraną ze skórki papryką będzie jeszcze lepsza i taką zamierzam zrobić, jak tylko odzyskam piekarnik. Dodam, że wzięłam śliwkowe pomidory i obrałam je wcześniej ze skórki i wypestkowałam.
W moim rodzinnym domu taką paprykę robiło się kiedyś jako bazę pod jajecznicę.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,348
3,610
113
Jak planowałam, tak zrobiłam. Podpiekłam paprykę z każdej strony w stalowym garze, wystudziłam w foliowym worku i zdjęłam skórkę, dodałam odfiletowane pomidory i razem poddusiłam. Po prostu niebo w gębie.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Ja tam zadnej plączącej skórki nie wyczuwam, piec też nie będę.
Mniam!
Obiecana fota:

pastapaprykowa.JPG
 

Załączniki

  • pastapaprykowa.JPG
    pastapaprykowa.JPG
    126.1 KB · Wyświetleń: 18

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Tak, pokroiłam w bardzo drobną kostkę.
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
515
113
i ja nasmażyłam ( obrane, upieczone papryki) z 3 porcji i trochę bardziej takie ,,pastowe" mi wyszło ,ale nieziemsko pyszne
To i gołąbki ziemniaczane u mojej mamy na imieninach szły jak świeże bułeczki

100_8063.jpg
 

Załączniki

  • 100_8063.jpg
    100_8063.jpg
    192.7 KB · Wyświetleń: 15

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,335
1,404
113
Zrobiłam. Z podłużnych, wcześniej obranych i wypestkowanych pomidorów i papryki opieczonej i obdartej ze skóry. Bardzo dobre, ale bardzo mało tego wyszło. Naszykowałam 5 słoików dżemowych a udało mi się zapełnić tylko 2.
icon_sad.gif


papryka_pomidory.jpg

Tak się zastanawiam czy nie zrobić następnej porcji z dodatkiem przesmażonej cebuli.
gruebel_2.gif
 

Załączniki

  • papryka_pomidory.jpg
    papryka_pomidory.jpg
    50.5 KB · Wyświetleń: 14