- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
Składniki (na 2 porcje):
12-14 krewetek Black Tiger
1 biała papryka
1 łyżeczka pasty paprykowej
1 łyżeczka oliwy z oliwek (u mnie Terra di Bari)
1 łyżka sosu sojowego
makaron typu noodle (porcja dla dwóch osób)
ziołowy pieprz
+ oliwa do smażenia
W małej miseczce mieszamy oliwę z pastą paprykową, dodajemy odrobinę ziołowego pieprzu. Do tej mieszaniny wkładamy krewetki, dokładnie w niej obtaczamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Makaron noodle namaczamy we wrzątku zgodnie, aż zmięknie. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i wrzucamy na nią pokrojoną paprykę. Podsmażamy przez 1-2 minuty po czym dodajemy do papryki krewetki z całą zalewą. Smażymy, aż krewetki będą różowiutkie, przez jakieś 3-4 minuty. Następnie dodajemy miękki makaron oraz sos sojowy, mieszamy całość i podgrzewamy jeszcze przez chwilę. Podajemy.

12-14 krewetek Black Tiger
1 biała papryka
1 łyżeczka pasty paprykowej
1 łyżeczka oliwy z oliwek (u mnie Terra di Bari)
1 łyżka sosu sojowego
makaron typu noodle (porcja dla dwóch osób)
ziołowy pieprz
+ oliwa do smażenia
W małej miseczce mieszamy oliwę z pastą paprykową, dodajemy odrobinę ziołowego pieprzu. Do tej mieszaniny wkładamy krewetki, dokładnie w niej obtaczamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Makaron noodle namaczamy we wrzątku zgodnie, aż zmięknie. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i wrzucamy na nią pokrojoną paprykę. Podsmażamy przez 1-2 minuty po czym dodajemy do papryki krewetki z całą zalewą. Smażymy, aż krewetki będą różowiutkie, przez jakieś 3-4 minuty. Następnie dodajemy miękki makaron oraz sos sojowy, mieszamy całość i podgrzewamy jeszcze przez chwilę. Podajemy.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: