Parmigiana di melanzane

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
one się jakoś specjalnie nie różnią
icon_smile.gif

Druga jest ciuuut lżejsza - przez brak mąki
 

Aniq

Member
Maj 5, 2007
2,734
0
0
A czy ktoś praktykował 'podgotowywanie' bakłażana w mikrofali? ( ponakłuwanego, w całości), a potem dopiero smażenie lekko już miękkiego na bardzo niewielkiej ilości tłuszczu? Nie wchłania tyle oliwy podobno - widziałam gdzieś w TV chyba, alem ciekawa, czy to dobre
icon_smile.gif
?
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,274
1,562
113
Wszystko zrobiłam źle - zapomniałam odsączyć mozzarellę, sos pomidorowy był za rzadki (właśnie doczytałam, że to poprzednio było to samo
fiesgrins.gif
), a bakłażan opił się oliwy do nieprzytomności. A mimo to wyszło przepyszne danie, chociaż mało urodziwe. Najadłam się jak bąk i w końcu rozgrzałam.