Chlebek dyniowy z kandyzowanym imbirem i płatkami migdałów

Amber

Member
Mar 25, 2009
3,273
0
0
200g maki pszennej razowej
150g cukru brązowego jasnego
2 jajka lekko roztrzepane
1 łyżeczka sody
1 szklanka puree z dyni
1/3 szklanki oliwy z oliwek
1/4 szklanki wody
1/2 łyżeczki cynamonu
1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżeczka soli morskiej
1/2 szklanki płatków migdałowych lub orzechów
1/4 szklanki kandyzowanego imbiru,pokrojonego

Piekarnik nagrzać do 180 st.C.
Wymieszać mąkę,sól,cukier i sodę.
osobno wymieszać dynię,olej,jajka i wodę.
Wymieszać suche składniki z mokrymi.
Dodać imbir i płatki/orzechy.Wymieszać.
Piec w keksówce 50-60 minut.
Smacznego
wink.gif