- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
50 dag brukselki
duża cebula
2 marchewki
łyżka oleju
łyżka majeranku
sól
Brukselkę oczyścić i ugotować na półmiękko. U mnie trwa to ok. 10 minut w parowarze.
W tym czasie cebulę drobno posiekać, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach i razem podsmażyć na oleju. Gdy warzywa zmiękną, dodać ugotowaną brukselkę, czasem kroję ją na pół a jak jest mniejsza, to nie, majeranek, sól i dusić pod przykryciem jeszcze około 10 min.
Pycha, polecam bardzo.
duża cebula
2 marchewki
łyżka oleju
łyżka majeranku
sól
Brukselkę oczyścić i ugotować na półmiękko. U mnie trwa to ok. 10 minut w parowarze.
W tym czasie cebulę drobno posiekać, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach i razem podsmażyć na oleju. Gdy warzywa zmiękną, dodać ugotowaną brukselkę, czasem kroję ją na pół a jak jest mniejsza, to nie, majeranek, sól i dusić pod przykryciem jeszcze około 10 min.
Pycha, polecam bardzo.