Babka majonezowa

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
idę robić!
lecker.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,628
2,916
113
W akcie desperacji, bo goście u progu, porwałam się na tę babkę. Samanto
bussi.gif
, tak pysznej dawno nie jadłam.
Dodałam startą skórke z cytryny, bo sie bałam smaku tego majonezu. Majonez nic a nic nie dał znac o sobie.
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
iluana @ 3 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1275388mąka ziemniaczana konieczna ?
Iluano bardzo Cię przepraszam, ja w kwietniu dlugo nie zagladałam na forum. I tak, mąka ziemniaczana jest raczej konieczna, bo zamienic na pszenna mozna, ale straci na tym babka - już nie będzie tak delikatna.
Buka @ 25 Aug 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1335421W akcie desperacji, bo goście u progu, porwałam się na tę babkę. Samanto
bussi.gif
, tak pysznej dawno nie jadłam.
Dodałam startą skórke z cytryny, bo sie bałam smaku tego majonezu. Majonez nic a nic nie dał znac o sobie.
icon_mrgreen.gif
banana.gif
banana.gif
banana.gif
Ach jak sie cieszę!
A ja też daję do niej różne różności: skórkę z cytryny, ekstrakt z wanilii, grunt żeby nie przesadzić z zapachami.
A babka naprawdę jest tak pyszna, jak łatwa w przygotowaniu i szybka.
A dałaś do części kakao? Bo jeśli robię ją jako cytrynową, to na tym poprzestaję, już nie robię kakaowych wzorów.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,628
2,916
113
Kakao dałam. Jego jest tak niewiele, że smaki się nie kłóciły. Jutro robię znów, ze skórkę pomarańczową z konfitury.
lecker.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,628
2,916
113
Od teraz podzielam gust Pana Męża.
icon_smile.gif
Dziś oprócz skórki dodałam kilka łyżek rodzynków , które moczyły się w brandy od czasu wielkanocnych wypieków. Nawet nie bardzo opadły. I babki znów nie ma.
lecker.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Buka @ 26 Aug 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1336088Od teraz podzielam gust Pana Męża.
icon_smile.gif
Dziś oprócz skórki dodałam kilka łyżek rodzynków , które moczyły się w brandy od czasu wielkanocnych wypieków. Nawet nie bardzo opadły. I babki znów nie ma.
lecker.gif
Mam Ci przekazać, że gust najlepiej się sprawdził przy wyborze żony......
icon_redface.gif

No nie ma, ale ona taka jednoosobowa jest! Przynajmniej zdaniem mojego męża.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
Ta babka to przekleństwo!
baa.gif

W nocy upiekłam, zjedliśmy po 1 kawałeczku, a ja na śniadanie pół sama zjadłam.
baa.gif
 

wika

Member
Cze 22, 2006
3,636
0
36
Może zrobię na sobotnią wizytę
gruebel_2.gif
A ta babka z tych suchych czy wilgotnych
icon_redface.gif
jak kolwiek zabrzmiało to pytanie
icon_redface.gif
icon_rolleyes.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Sucha nie jest na pewno - ale żeby była wilgotna to też nie można powiedzieć
icon_lol.gif
ale pomogłam
icon_wink.gif
jest taka akurat - bardzo ja lubimy.
 

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
wika , zdecydowanie rob! nie pozalujesz. To jest tez ciacho, ktore mozna robic na ostatnia chwile. Jak ja zrobilam u siebie to poszla w mig wiec szybko zrobilam dwie kolejne. Moj brat pod koniec pieczenia stal juz z talerzem przy piekarniku. Ja ja uwielbiam - a nie lubie suchych ciast. Ta babka jest w sam raz. Smakuje rewelacyjnie na cieplo i na zimno. Rob rob!
icon_biggrin.gif