Wieprzowina z sosem ostrygowym*

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Wieprzowina z sosem ostrygowym

Wieprzowina_w_austern_sosie.JPG

500g chudej wieprzowiny ( od polądwicy po karkówkę)

marynata:
3 łyżki sojowego sos
1 łyżka oleju
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sok z połowy cytryny

3 łyżki sosu ostrygowego
4 łyżki oleju

1. Mięso kroimy w 3 milimetrowe pasy i marynujemy w marynacie powstałej z wyżej wymienionych składników przez 1 godzinę.
2. W woku lub dużej patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz i na nim smażymy plastry mięsa ( jakieś 3 - 4 minuty) aż się zbrązowieją. Dodajemy sos ostrygowy i jeszcze dusimy przez minutę.
3. Podajemy z ryżem.

PS. Przepis pochodzi z http://www.mniammniam.com/Smazona_wieprzow...owym-9307p.html
 

Załączniki

  • Wieprzowina_w_austern_sosie.JPG
    Wieprzowina_w_austern_sosie.JPG
    443.2 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Gosza

Member
Lis 4, 2011
2
0
0
Mniam,mniam apetycznie wygląda, wkrótce zagości na naszym stole!
Dzięki za podzielenie się przepisem
banana.gif