Żeberka wieprzowe po sułtańsku

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Żeberka wieprzowe po sułtańsku

80 dag żeberek wieprzowych,
15 dag rodzynków,
100 ml madery lub innego półsłodkiego wina),
1 łyżka masła,
4 łyżki oliwy z oliwek,
sól i pieprz.

Rodzynki umyć i osuszyć. Zalać winem. Moczyć ok 30 min. Żeberka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Natrzeć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło z dodatkiem oliwy. Na tłuszczu tym obsmażyć z obu stron żeberka na złoto-brązowy kolor. Dodać namoczone rodzynki wraz z zalewą. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. W miarę potrzeby podlać odrobiną wina.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy