Kurczak Marbella*

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Jest to bezglutenowa i bezcukrowa wersja popularnego kurczaka Marbella. Dodatkowym atutem tej smacznej potrawy jest szybkosc z jaka sie tego kurczaka przygotowuje.
1 caly kurczak
1 lyzeczka soli morskiej
1 szklanka ziel. oliwek
1 szklanka suszonych sliwek
1 lyzka oregano
1 lyzka kaparow
2 listki bobkowe
1 zabek czosnku, sprasowany
¼ szklanki oliwa z oliwek
¼ szklanki syropu z agawy
¼ szklanki octu jablkowego
¼ szklanki wody

Kurczaka osuszamy i wcieramy w nigeo sol
Reste skladnikow razem mieszamy i ukladamy naokolo kurczaka w naczyniu do pieczenia
Piczemy w okolo 210 C przez 20 minut a nastepnie w 180 stopniach przez kolejne 40 minut
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,763
1,162
113
Przeczytalam "Kurczak mUrbella" - bo jakos mnie ostatnio znowu wciągnął "Kapitularz" i ogromnie byłam ciekawa.
Marbelli też spróbuje, dzieki.