Jest to bezglutenowa i bezcukrowa wersja popularnego kurczaka Marbella. Dodatkowym atutem tej smacznej potrawy jest szybkosc z jaka sie tego kurczaka przygotowuje.
1 caly kurczak
1 lyzeczka soli morskiej
1 szklanka ziel. oliwek
1 szklanka suszonych sliwek
1 lyzka oregano
1 lyzka kaparow
2 listki bobkowe
1 zabek czosnku, sprasowany
¼ szklanki oliwa z oliwek
¼ szklanki syropu z agawy
¼ szklanki octu jablkowego
¼ szklanki wody
Kurczaka osuszamy i wcieramy w nigeo sol
Reste skladnikow razem mieszamy i ukladamy naokolo kurczaka w naczyniu do pieczenia
Piczemy w okolo 210 C przez 20 minut a nastepnie w 180 stopniach przez kolejne 40 minut
1 caly kurczak
1 lyzeczka soli morskiej
1 szklanka ziel. oliwek
1 szklanka suszonych sliwek
1 lyzka oregano
1 lyzka kaparow
2 listki bobkowe
1 zabek czosnku, sprasowany
¼ szklanki oliwa z oliwek
¼ szklanki syropu z agawy
¼ szklanki octu jablkowego
¼ szklanki wody
Kurczaka osuszamy i wcieramy w nigeo sol
Reste skladnikow razem mieszamy i ukladamy naokolo kurczaka w naczyniu do pieczenia
Piczemy w okolo 210 C przez 20 minut a nastepnie w 180 stopniach przez kolejne 40 minut
Ostatnią edycję dokonał moderator: