- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Szparagi z sosem
1 Pęczek szparagów
100 ml kwaśnej śmietany (większej ilości tłuszczu)
150 ml białego wina
1 pęczek koperku
płaska łyżeczka białego spieprzu
sól do smaku
Sparagi obieramy z włókiem i kroimy w 3 cm kawałki. Dusimy w winie jakieś 10 minut (starajmy się odparawać cały płyn). Dodajemy śmietanę , pieprz i sól. Wszystko krótko zagotowujemy. Na sam koniec posypujemy posiekanym koperkiem.
Ps1.Przepis pochodzi z http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiaz...paragow/5249741
Ps2.W razie użycia szparagów mrożonych lub ze słoika, dodajemy mniej wina i krócej dusimy.
Ps3.Przepis na Badische Schupfnudeln, które tutaj widać na zdjęciu znajdziecie na https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...p;#entry1208489

1 Pęczek szparagów
100 ml kwaśnej śmietany (większej ilości tłuszczu)
150 ml białego wina
1 pęczek koperku
płaska łyżeczka białego spieprzu
sól do smaku
Sparagi obieramy z włókiem i kroimy w 3 cm kawałki. Dusimy w winie jakieś 10 minut (starajmy się odparawać cały płyn). Dodajemy śmietanę , pieprz i sól. Wszystko krótko zagotowujemy. Na sam koniec posypujemy posiekanym koperkiem.
Ps1.Przepis pochodzi z http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiaz...paragow/5249741
Ps2.W razie użycia szparagów mrożonych lub ze słoika, dodajemy mniej wina i krócej dusimy.
Ps3.Przepis na Badische Schupfnudeln, które tutaj widać na zdjęciu znajdziecie na https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...p;#entry1208489