- Lis 28, 2005
- 32,382
- 3,668
- 113
Mus z wędzonego łososia i twarożku
9 porcji
Składniki:
400 g gęstego sera homogenizowanego 7,5% (z Lidla lub Biedronki)
80 - 100 ml śmietany kremówki 30%
100 g wędzonego łososia, posiekanego na niewielkie kawałki
10 g żelatyny
niewielki pęczek koperku, drobno posiekanego
sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
Wykonanie:
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać, odstawić do napęcznienia, a potem wstawić na 15 sekund do mikrofalówki w celu rozpuszczenia.
Ubić kremówkę, dodać do zmiksowanego z łososiem serka. Dodac zahartowaną łyżką masy żelatynę, koperek, doprawić do smaku. Wyłożyć do przepłukanych zimną wodą silikonowych foremek na muffiny. Przechowywać w lodówce.
Puszysty, delikatny, pyszny.
9 porcji
Składniki:
400 g gęstego sera homogenizowanego 7,5% (z Lidla lub Biedronki)
80 - 100 ml śmietany kremówki 30%
100 g wędzonego łososia, posiekanego na niewielkie kawałki
10 g żelatyny
niewielki pęczek koperku, drobno posiekanego
sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
Wykonanie:
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać, odstawić do napęcznienia, a potem wstawić na 15 sekund do mikrofalówki w celu rozpuszczenia.
Ubić kremówkę, dodać do zmiksowanego z łososiem serka. Dodac zahartowaną łyżką masy żelatynę, koperek, doprawić do smaku. Wyłożyć do przepłukanych zimną wodą silikonowych foremek na muffiny. Przechowywać w lodówce.
Puszysty, delikatny, pyszny.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: