Mus z wędzonego łososia*

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,668
113
Mus z wędzonego łososia i twarożku
9 porcji

Składniki:
400 g gęstego sera homogenizowanego 7,5% (z Lidla lub Biedronki)
80 - 100 ml śmietany kremówki 30%
100 g wędzonego łososia, posiekanego na niewielkie kawałki
10 g żelatyny
niewielki pęczek koperku, drobno posiekanego
sól, pieprz, sok z cytryny do smaku

Wykonanie:
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać, odstawić do napęcznienia, a potem wstawić na 15 sekund do mikrofalówki w celu rozpuszczenia.
Ubić kremówkę, dodać do zmiksowanego z łososiem serka. Dodac zahartowaną łyżką masy żelatynę, koperek, doprawić do smaku. Wyłożyć do przepłukanych zimną wodą silikonowych foremek na muffiny. Przechowywać w lodówce.
Puszysty, delikatny, pyszny.

mus_z__ososia.jpg
 

Załączniki

  • mus_z__ososia.jpg
    mus_z__ososia.jpg
    78.1 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Jako notoryczny łososiożerca muszę koniecznie wypróbować, brzmi pysznie i wygląda apetycznie
icon_smile.gif
 

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
Zrobiłam na okoliczność wypróbowania mojej nowej foremki z dnem trójkątnym. Pokroiłam w grube plastry. Powiem nieskromnie: efekt i smakowo super i dzięki.