- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Gruby płat świeżego łososia ze skórą, kilka suszonych pomidorów w oliwie, zielone pesto, dwa pory (tylko białe części), oliwa, białe wino.
Łososia przekroić wzdłuż, tak żeby powstały trzy plastry. Ułożyć w pokropionym oliwą naczyniu żaroodpornym pierwszy plaster (skórką do dołu), posmarować pesto.
Nakryć drugim plastrem, na którym ułożyć posiekane pomidory (nie odsączać ich za bardzo z oliwy).
Na to trzeci plaster łososia, przykryty podduszonymi lekko na oliwie porami.
Zalać całość białym winem i do piekarnika na ok. 40 min.
Łososia przekroić wzdłuż, tak żeby powstały trzy plastry. Ułożyć w pokropionym oliwą naczyniu żaroodpornym pierwszy plaster (skórką do dołu), posmarować pesto.
Nakryć drugim plastrem, na którym ułożyć posiekane pomidory (nie odsączać ich za bardzo z oliwy).
Na to trzeci plaster łososia, przykryty podduszonymi lekko na oliwie porami.
Zalać całość białym winem i do piekarnika na ok. 40 min.
Ostatnią edycję dokonał moderator: