Łososiowy przekładaniec*

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Gruby płat świeżego łososia ze skórą, kilka suszonych pomidorów w oliwie, zielone pesto, dwa pory (tylko białe części), oliwa, białe wino.

Łososia przekroić wzdłuż, tak żeby powstały trzy plastry. Ułożyć w pokropionym oliwą naczyniu żaroodpornym pierwszy plaster (skórką do dołu), posmarować pesto.
Nakryć drugim plastrem, na którym ułożyć posiekane pomidory (nie odsączać ich za bardzo z oliwy).
Na to trzeci plaster łososia, przykryty podduszonymi lekko na oliwie porami.
Zalać całość białym winem i do piekarnika na ok. 40 min.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,669
113
Fajne. Widziałam coś podobnego (tylko dwuczęściowego) w kuchni.tv, chyba u Gary'ego Rhodesa.
Świetny pomysł na elegancki obiad.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Dobre wyszło, naprawdę, polecam. Na imprezie smakowało
icon_smile.gif