Pyszna ryba w zalewie na święta*

gosia5

Member
Sty 7, 2011
23
0
0
SKŁADNIKI:

1 kg filetów rybnych (morszczuk, panga)

zalewa:
1,5 szklanki wody
0,5 szklanki octu
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
ziele angielskie
liść laurowy
6 dużych cebul
0,5 szklanki oleju
mały słoik przecieru pomidorowego
vegeta


Filety podzielić na porcje, obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej,usmażyć i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na oleju, ale nie rumienić. Pozostałe składniki zagotować, dodać cebulę z olejem, na którym była smażona. Wystudzić. Rybę i cebulę układać warstwami w naczyniu i zalać zalewą.

Rybę można przygotować kilka dni wcześniej, ponieważ im dłużej stoi, tym jest lepsza. Powinna stać przynajmniej dwa dni w chłodnym miejscu.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

gosia5

Member
Sty 7, 2011
23
0
0
Moja rybka już zrobiona, a o to zdjęcie dla wzrokowców
icon_wink.gif
 

Załączniki

  • wszystkie_z_KODAKA27.11.11_041.jpg
    wszystkie_z_KODAKA27.11.11_041.jpg
    56.9 KB · Wyświetleń: 0