Spaghetti, tuńczyk i dużo cytryny

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
makaron – spaghetti, tagliolini itp. My użyliśmy cytrynowych tagliolini
2 – 3 łyżki oliwy
2 – 3 ząbki zmiażdżonego czosnku
1 suszona ostra papryczka (peperoncino)
1 łyżeczka pasty z anchois (lub kilka filecików anchois)
2 – 3 łyżki kaparów
2 duże puszki tuńczyka w oleju
1 cytryna – skórka i sok
Niecały pęczek natki

Gotować makaron w osolonej wodzie


Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i papryczkę, przesmażyć, uważając, żeby czosnek się nie przypalił. Dodać anchois i osączonego z oliwy tuńczyka. Kapary rozdrobnić, natkę posiekać (ja tam wrzuciłam do miksera i rozdrobniłam), dodać do tuńczyka i skórkę cytrynową. Doprawić solą (niedużo) i pieprzem (sporo). Wlać sok wyciśnięty z cytryny . Całość podgrzać. Wymieszać z odcedzonym makaronem.
380553_256512801083026_100001729246029_728593_862385872_n.jpg

 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy