- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Udka kurczaka w musztardzie i boczku
	
		
			
		
		
	
 
	
		
			
		
		
	
4 udka kurczaka
8 plastrów bekonu
4 gałązki rozmarynu
100 białego wina
Marynata:
2 łyżki oliwy
4 łyżki musztardy
6 listków szałwii
1 gałązka rozmarynu
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
1.Udko kurczaka dzielimy a górną i dolną część. Marynujemy w marynacie przez parę godzin. Owijamy w bekon. Układamy w żaroodpornej formie ; polewamy winem i wsadzamy do piekarnika na 1 godzine przy 180 stopniach.
	
		
			
		
		
	
			
			 
	
		
			
		
		
	
4 udka kurczaka
8 plastrów bekonu
4 gałązki rozmarynu
100 białego wina
Marynata:
2 łyżki oliwy
4 łyżki musztardy
6 listków szałwii
1 gałązka rozmarynu
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
1.Udko kurczaka dzielimy a górną i dolną część. Marynujemy w marynacie przez parę godzin. Owijamy w bekon. Układamy w żaroodpornej formie ; polewamy winem i wsadzamy do piekarnika na 1 godzine przy 180 stopniach.
Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
			 
 
		 
 
		 
	 
	 
	 
	 
	 
 
		 
	 
	 
 
		 
	 
 
		 
	 
	 
	 
	 
	